banner564

Devamı Lefkoşa’da

Hükümetin çalışanlar ve sendikalara yönelik politikalarını eleştirmek amacıyla Girne’de eylem ve grev gerçekleştirildi

Devamı Lefkoşa’da
banner598
Bazı sendikalar, Gazimağusa’nın ardından dün Girne’de de 10.00-12.00 saatleri arasında “hükümetin çalışanlar ve sendikalara yönelik politikalarını eleştirme” amacıyla eylem ve grev gerçekleştirdi.
Girne Kaymakamlık binası önünde toplanan eylemciler pankart ve sloganlar eşliğinde Girne Belediyesi önündeki meydana yürüdü.
Eylem ve grevlere, Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ), Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (TÜRK-SEN), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) Gümrük Çalışanları Sendikası (GÜÇ-SEN) Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) başkan ve üyeleri katıldı.
Eylemde konuşmayı sendikalar adına Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) Başkan Vekili Hasan Felek gerçekleştirdi.
Eylem ve greve, konuşmanın ardından, Belediye’den, Kaymakamlık binasına gerçekleştirilen yürüyüşle son verildi.
Eylem ve grevlere, 25 Mart’ta Lefkoşa’da devam edilecek.
DEV-İŞ Başkan Vekili Hasan Felek yaptığı konuşmada, geçen hafta Gazimağusa’da yağmur altında gerçekleştirdikleri ilk eylemin ardından bugün Girne’ye söyleyecek söz ve verilecek kavgaları olduğunu göstermek için geldiklerini kaydetti.
Elektrik Kurumu ile Telekomünikasyon Dairesi’nin özelleştirilmesine geçit vermeyeceklerini kaydeden Felek, söz konusu kurumların Kıbrıs Türk insanının parasıyla kurulan stratejik öneme sahip kurumlar olduğunu vurguladı.

KTOEÖS, eyleme ve greve devam ediyor
Öte yandan KTOEÖS, 2011 sonrası istihdam edilen ve sendikalarca “Göç Yasası” diye nitelendirilen yasadan etkilenen öğretmenlerle bugün 08.00-13.00 saatleri arasında grev ve eyleme devam edeceklerini açıkladı ve bu öğretmenlerin görevlerini hiç bir öğretmenin üstlenmeyeceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474