banner564

Unifin Sitesinde her yer karanlık

Gönyeli Unifin Sitesi sakinleri, Kıb-Tek’e defalarca bildirmelerine rağmen sokak lambalarının 4 aydan beridir yanmadığından dert yanıyor

Unifin Sitesinde her yer karanlık
banner598
Melin DOBRAN

Gönyeli Unifin Sitesi’nde ikamet eden vatandaşlar, 4 aydan beridir sokak lambalarının yanmadığından dert yanıyor.
Elektrik Kurumu’na defalarca sorunu bildirdiklerini belirten vatandaşlar, ilgilenen birinin olmadığını savundu. Aydınlatma birimine her gittiklerinde, “Yoğunuz, bakacağız” yanıtını aldıklarını ifade eden site sakinleri, her ay faturalarında sokak aydınlatması adı altında kuruma para ödediklerine dikkat çekerek yaşadıkları duruma tepki gösterdi.
Diyalog’a konuşan site sakinleri, sokak aydınlatma bedelinin 10.39 olarak faturaya yansıtıldığını belirterek, “Elektrik Kurumu’ndan sonra belediyeye de durumu bildirdik, onlar da gelip bakacağız dedi ama aylardır ne gelen var ne giden” diyerek sitemde bulundu.

Site sakinleri ne dedi

Cüneyt Pektan
“Belediyeye şikâyette bulunduk. Elektrik Kurumu’na haber verdiklerini söylediler. Sokak aydınlatmasının belediyeye bağlı olduğu dönemde en geç 1 hafta içinde arıza giderilirdi. Mağduriyet mahallesi olduk. Evimize karanlıkta giriyoruz, karanlıkta çıkıyoruz. Sokak aydınlatma faturaya yansıyor ama 4 aydır aydınlatma görmüyoruz. Belediyedeki bazı şahıslarla konuştuk. Önceden lambadan aldıkları parçanın geldiğini ve sıraya girdiğimizi söylediler. Nedense 4 aydır sıra bize gelmiyor.”

Adem Köksal
“4 aydan beridir sokak lambaları yanmıyor. Çöp dökmeye gideceğimizde önümüzü görmüyoruz. Etraftan geçeni görmüyoruz. Sokak aydınlatma ücreti faturamıza yansıyor ve biz bunu ödüyoruz. Karşılığında bir hizmet alamıyoruz. En kısa zamanda gerekenin yapılmasını istiyoruz.”

Mehmet Uluğ
“İkamet ettiğimiz Unifin Sitesi’nde sokak lambaları yanmıyor. 3 ayı geçti, ilgilenen yok. Lambalar yanmadığı halde ücreti faturaya yansıyor. Hizmet almıyoruz, boşu boşuna para ödüyoruz. Elektrik Kurumu’nu arıyoruz, telefonlara bakan yok. Siteden komşular Elektrik Kurumu’nun aydınlatma ile ilgili birimiyle konuştu. Bir sonuç alamadılar. Arızanın giderilmesi için bekliyoruz.”

Aziz Alper
“Sokak lambalarının yanmamasından dolayı gerçekten mağduriyet yaşıyoruz. Kullandığımız elektrikten daha fazla vergi ödüyoruz. Faturaya sokak aydınlatma bedeli olarak 10.39 gibi bir rakam yansıtılıyor. Hizmet almıyoruz ve yine de bunu ödüyoruz. Arızanın giderilmesi için bize yardımcı olan yok.”

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474