banner564

Eğitimin hizmetinde

YDÜ Kongre Merkezi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi binası törenle açıldı

Eğitimin hizmetinde
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ) bin kişilik  İrfan Günsel Kongre Merkezi ile 10 katlı Sağlık Bilimleri Fakültesi binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada,  “Biz açılış ve temel atma törenlerine  gelmekten yorulduk, Suat Bey bu yatırımlardan yorulmadı”  diyerek, YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel’in eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlarından övgüyle bahsetti.
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, konuşmasında,  ister kamu ister özel eliyle olsun  en temel kamu hizmetlerinden   birinin sağlık  olduğunu  ve niteliğinin değişemeyeceğini kaydetti.
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da,  KKTC’de  özellikle YDÜ’nün dominat rehberliğinde  sağlıkta  önemli adımlar atıldığını,  sağlıktaki kalitenin artmasının  direkt halka  yansıdığını ifade etti.
Sucuoğlu,  KKTC’nin iklim koşullarının  sağlık turizmine elverişli olduğuna vurgu yaparak alt yapı yatırımlarıyla sağlık turizminden ülkenin önemli gelir elde edebileceğine dikkat çekti.


Günsel: 39 yıldır yatırım yapıyoruz
YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel de,  ülkeye kök salmak için 39 yıldır ülkeye yatırım yaptıklarının altını çizidi.
Günsel YDÜ olarak  milli değerleri korumayı görev bildiklerini ve  bu değerlerle ülkeyi  daha ileriye götürmeye çalıştıklarını kaydetti.
Günsel, devletin ambargolara rağmen güçlendiğini, YDÜ olarak  ülkenin ekonomik, kültür ve sağlık hayatına katkı koyduklarını vurguladı.
Törende; YDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan ve YDÜ Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan da birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473