banner564

Tony Blair’in yolunda

Toros’u aday gösteren CTP Başkanı Erhürman, partisine yönelik ‘sermaye düşmanı’ suçlamasını silmek istiyor

Tony Blair’in yolunda
banner598

Raif DOĞRU

 CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın, Ticaret Odası Başkanı; işadamı Fikri Toros’u ‘kontenjan adayı’ göstermesi, parti içinde bazı tepkilere yol açmakla birlikte; vatandaşların önemli bir kısmından destek gördü.
Diyalog’a konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen eski bir CTP’li “Tufan Hoca bu akıllı davranışıyla partisine yönelik sermaye düşmanlığı söylemlerini ortadan kaldırmış oluyor. Böylece seçimlerde şansı artacak”dedi.
CTP’nin son yıllarda çok yıprandığını ve iş çevrelerine güven veremediğini belirten eski partili şunları kaydetti:
“CTP’nin Kıbrıs sorununun çözümü konusun da izlediği siyaset, Rumlardan karşılık görmedi. Tufan Hoca, Rumların iki yüzlülüğünü fark ederek; çözüm siyasetini terk etmeden, KKTC’nin iç sorunlarına öncelik verilmesine yöneldi. Bu konuda başarılı olabilmesi için halkın desteğine ihtiyacı vardır. 
Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros’a, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber’e ve Hayvancılar Birliği başkanı Mustafa Naimoğulları’na kontenjandan adaylık vermesiyle bu desteği sağlayabilecektir. CTP’nin yeni çizgisi; KKTC’deki iş çevrelerine sırt çevirmek yerine, daha iyisini, daha üzelini birlikte başarma siyasetidir. Tufan Hoca’nın attığı adımlar bunu gösteriyor.”

İşçi partisi de böyle başardı
İngiltere’deki İşçi Partisi’nin çok uzun yıllar sonra iktidara gelmesinde dönemin Başbakanı Tony Blair’in, iş çevreleriyle yakınlaşmasının büyük rol oynadığını anımsatan eski CTP’li şunları kaydetti:
“İşçi Partisi, Tony Blair’in yürüttüğü akıllı siyaset nedeniyle yıllar sonra iktidara gelmiş ve 3 dönem de iktidarını korumuştur. Blair, ilk adımını Virgin şirketinin CEO’su ile atmış ve İngiliz halkının güvenini sağlamıştır. İş çevrelerinin güvenini sağlamadan ekonomik kalkınma olamayacağına göre, Tufan Erhürman’ın bu hareketine karşı çıkmak, CTP’nin gerilemesini istemekle eş anlamlıdır. Tufan Hoca’ya ayak uyduramayan CTP’lilerin partiden uzaklaşma hakları vardır. İsterlerse bunu da yapabilirler. Ama partiin kazancı, kaybından çok daha fazla olacaktır.” 

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474