banner564

Erken seçim şartı

YDP, UBP ile koalisyona gidilmesi halinde DP ile eşit sayıda bakanlık istiyor

Erken seçim şartı
banner598
Suna ERDEN
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) MYK’sı dün akşam toplantı yaptı. Toplantıda hükümet kurma görüşmelerinde Genel Başkan Erhan Arıklı'ya tam yetki verildi.
MYK toplantısından sonra konuşan Erhan Arıklı, YDP tabanının hassasiyetlerini gayet iyi bildiklerini, bu tabanın geçmişte çok ciddi travmalar yaşadığını, bu hassasiyet dolayısı ile iğreti bir koalisyonda yer almalarının mümkün olmadığını söyledi. 
Arıklı; "Bizim öncelikli şartımız erken seçim tarihinin belirlenmesi ve yeni bir seçim yasasının çıkarılmasıdır. Bu ön şartları kabulden sonra diğer konuları görüşebiliriz" dedi.
YDP MYK’sı Olağanüstü Kurultay tarihini de 24 Şubat olarak belirledi.

Zaroğlu: DP ile aynı sayıda bakanlık…
Öte yandan Diyalog muhabirinin ulaştığı YDP Genel Sekreteri Bertan Zaroğlu, hükümet kurma konusunda Genel Başkan Erhan Arıklı’nın yetkilendirildiğini belirterek, “Bizim önceliğimiz seçim yasasında yapılacak düzenlemenin ardından yeniden erken seçime gidilmesidir. Bu konuda tutumumuz net. Bu şartların kabul edildiği bir koalisyonda bulunmamız durumunda ise Demokrat Parti ile aynı sayıda bakanlık almak isteriz. Koalisyonun gündeme gelmesi durumunda Parti Meclisimiz gerekli kararı alacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473