banner564

GAÜ heyetinden Yamancan'a ziyaret

GAÜ heyetinden Yamancan'a ziyaret
banner598
Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) bir dönem öğrenim görmek için Litvanya’nın Kaunas şehrinde bulunan Vytautas Magnus Üniversitesinde bulunan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Serdar Keleş, TC Vilnius Büyükelçisi Aydan Yamancan'ı makamında ziyaret etti. 
Kazakistan ve Azerbaycan'dan da öğrencilerin bulunduğu ziyarette, Büyükelçi Yamancan, öğrencileri bir arada görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, Türkiye ve Litvanya arasındaki ilişkilerin tarihi kökenine değinip, iki ülkenin uluslararası arena da birçok konuda birbirlerini desteklediklerini söyledi.
Yamancan ayrıca, Türkiye'nin de Sovyet işgalini hiç tanımamasının, bağımsızlık sonrasında iki ülke arasında olumlu ilişkilere etki yaptığını belirtti.
    Ziyarette öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yamancan,  2004 yılında Litvanya'nın Nato'ya üyelik sürecinde Türkiye'nin Litvanya'ya sağladığı desteğin aynısını, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde Litvanya'dan görmekten memnuniyet duydu ifade ederek, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’de birlik ve beraberliği arttırdığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2017, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473