banner564

Gazimağusa’daki çevre sorunlarına dikkat çekmek için etkinlik düzenlendi

“Doğa İmdat Diyor!”

Gazimağusa’daki çevre sorunlarına dikkat çekmek için etkinlik düzenlendi
banner598

Mağusa Sivil Toplum Platformu (MASTOP), Gazimağusa’daki çevre sorunlarına dikkat çekti ve sorunların çözülememesindeki en önemli nedenin, çevre ile ilgili sorunların bir bakanlığın uhdesine olması olduğunu söyledi.
Mastop, dün, Mağusa Suriçi Namık Kemal Meydanı’nda bulunan Cümbez ağacı altında “Doğa İmdat Diyor!” adlı etkinlik düzenledi.
Platform adına, Mağusa Suriçi Namık Kemal Meydanı’nda bulunan Cümbez ağacı altında okunan basın bildirisinde, ülkedeki çevre sorunlarının ihmal edildiği, bunun nedeninin çevre ile ilgili konuların turizmle ilgili bakanlığın altında olması olduğu kaydedildi.
Açıklamada, “Çevre sorununun geri plana atılmasının ana sebeplerinden biri, bu başlığın uzun yıllardır Turizm Bakanlığı’nın yetki alanında bulunmasıdır. Çevre, normal şartlarda bakanlık olarak değil, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi özerk bir ajans olarak örgütlenmeli ve geniş yetkilerle donatılarak olaylara doğrudan ve etkin müdahalede bulunabilme yeteneği kazandırılmalıdır” denildi.
Gazimağusa’daki çevre sorunlarına da dikkat çekilen açıklamada, katı atıkların gömülerek depolandığı ve çıkan veya çıkarılan yangınlarda ortaya kanser yanında karaciğer hastalıklarına neden olan gazlar çıktığı kaydedildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474