banner564

Mesajı kınadı

MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı Kıbrıs Barış Harekatı ve Barış Pınarı Harekatı’nı aynı kefeye koymakla suçladı

Mesajı kınadı
banner598

Türkiye’deki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı Kıbrıs Türkü’ne ihanet etmekle suçladı.

Üst solunum yolu enfeksiyonu rahatsızlığı nedeniyle bir süredir basına açık programlara katılmayan Bahçeli, uzun aradan sonra partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 15. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı açılış törenini katıldı. Genel Merkez'deki törene gelişinde gazetecilere selam veren Bahçeli, daha sonra törenin yapılacağı salona geçti.
Program basına kapalı gerçekleşirken Genel Başkan Bahçeli de açılış dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya da tepki gösteren Bahçeli, açıklamasında "Çirkef ve çirkin mesajlarıyla Kıbrıs Harekatı ve Barış Pınarı Harekatı’nı aynı kefeye koyarak oturduğu koltuğa, dökülen şehit kanlarına, Kıbrıs Türklüğüne ihanet ettiğini kanıtlamıştır. Nitekim uyuyan komünist uyanmış, zalimlerle birlikte eş zamanlı olarak devreye girmiştir." ifadelerine yer verdi.
Terörün insanlığa ve insanlık değerlerine karşı cephe alan, şiddet saçan, vahşet yağdıran büyük bir felaket, vahim bir tehdit olduğuna işaret eden Bahçeli şunları kaydetti:
"Hiçbir insani miras, hiçbir beşeri ve demokratik kıymet terörizmin kahredici yüzüne, terörün karanlık yönüne cevaz ve icazet veremeyecektir. Terör bütün insanlığa çevrilmiş kanlı bir silah; barış, huzur ve güvenliğin önüne döşenmiş mayın tarlası, ölüm tuzağıdır. Terör örgütleriyle birlikte terörizmi hakimiyet ve hegemonya vasıtası olarak gören, bu çerçevede pişkince ve pervasızca kullanan ülkeler güçlü olmaları şöyle dursun bütünüyle sabıkalı ve suçludurlar.Bir damla petrolü bir damla kandan daha önemli ve öncelikli görenler insanlık onuruna kastetmiş, mazlumlara sırt dönmüş ilkel ve ilkesiz güruhtan başkası değildir."

"Barış Pınarı Harekatı turnusol kağıdı oldu"
Barış Pınarı Harekatı'nın adeta bir turnusol kağıdı işlevi gördüğünü vurgulayan Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
"Barış Pınarı Harekatı sonucunda terörizme bel bağlayanlar, terör örgütleriyle ihanet mesaisine girenler kesinlikle deşifre olmuşlar, yakayı ele vermişlerdir. Bunlar beşeriyetin utanç vesikalarıdır. Arap Ligi sakat tutumuyla siyonizme ve büyük İsrail hedefine alenen hizmet ettiğini göstermiş, dahası Türkiye’ye hançer kaldıran terör sponsorları birer birer kıyıya vurmuşlardır. Sözde demokrasi, insan hakları ve demokrasi müdafaası yapan, aslında bu değerlerle uzaktan yakından alakaları bulunmayan AB ülkeleri terörü aklama ve arkalama yarışına girmişler, nihayetinde tarihin bir kez daha Haçlı tarafında durmuşlardır."

Trump’a da ateş püskürdü
ABD Başkanı’nın Türk milletinin onuruyla oynama teşebbüsünü "tarifi ve tamiri olmayan bir alçalma ve kepazelik hali" olarak niteleyen Bahçeli, şunları kaydetti: 
"Üstelik CHP Genel Başkanı’nın Trump’ın zelil mektubunu grup toplantısında okuması, Barış Pınarı Harekatı’na içi yana yana destek açıklaması ne vatan sevgisiyle, ne de sorumlu ve sağduyulu siyaset anlayışıyla kesinlikle bağdaşmayacaktır. Kılıçdaroğlu, Trump’ın Türkiye’deki derin gırtlağı, emperyalizmin densiz ve defolu tercümanı olduğunu küstah ve köhne ifadelerle ibra etmiştir."

"Nato'nun tartışılması zaruret"
NATO'nun, Türkiye’nin terörle mücadelesine soğuk bakışı nedeniyle tartışılmasının zaruret olduğunu savunan Bahçeli, "Geleceğin süper gücü Türkiye ve Türk milletidir. Türksüz bir dünya yetimdir, Türk’ün kudreti ve birliği olmadan mazlumlara umut vaadi boşuna gayret, hezeyanla perçinlenmiş bayat bir gayedir." değerlendirmesini yaptı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474