banner564

Gözler Talat’ı aradı

Akıncı ile 3’üncü Cumhurbaşkanı Eroğlu, İskele’de buluştu

Gözler Talat’ı aradı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

İskele’de dün düzenlenen “Kültürlerin Buluşması” etkinliği renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Ülkenin dört bir yanından vatandaşların yanında çok sayıda siyasi isim de İskele’deki etkinliğe katıldı. Etkinlik, Kıbrıs Türk demokrasisi açısından da önemli karelere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da İskele’deki etkinliğe katılan isimler arasındaydı. Akıncı ve Eroğlu’nun samimi sohbetine tanıklık eden vatandaşlar, “Güzel bir demokrasi örneği. Akıncı ve Eroğlu’nun yanı sıra İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da bugün etkinliğe katılsaydı çok güzel olacaktı. KKTC’nin hayatta olan üç cumhurbaşkanı aynı etkinlikte buluşarak bizlere moral verecekti” dedi.


“Sen Seversen Güzel Seversin Kıbrıs”
İskele Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik dün “Sen Seversen Güzel Seversin Kıbrıs” sloganıyla gerçekleştirildi.
Etkinliğe; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Tufan Erhürman, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KTBK Komutanı Yılmaz Yıldırım, GKK Komutanı Tevfik Algan,  28 ve 39. Tümen Komutanları, anamuhalefet ve siyasi parti temsilcileri, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları,  İskele Polis Müdür Vekili Ahmet Beşerler, İskele Belediyesi’nin kardeş belediyeleri Beykoz ve Pendik, İskele Belediyesi Meclis Üyeleri, İskele ve belde muhtarları, kurum kuruluş temsilcileri, dernekler, sivil toplum örgütleri, Girne’den Lefkoşa’ya, Güzelyurt’tan Dipkarpaz’a, Gazimağusa’dan Lefke’ye çok sayıda vatandaş katıldı.  
Açılış konuşmasını  İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun yaptığı etkinlikte  sırasıyla Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Tufan Erhürman ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da birer konuşma yaptı.  

Horon ekibi gösteri sundu
Etkinlikte, İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzey’in Yıldızları Horon ekibi gösteri sundu…
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada “Sen Seversen Güzel Seversin Kıbrıs” sloganı ile 3’üncü kez Kültürlerin Buluşması etkinliğini düzenlediklerini söyleyerek, din, dil, ırk ve renk ayrımı yapmadan tüm kültürlerin aynı çatı altında buluşturulmasının önemine değindi.

Uluslararası katılım oldu
Etkinlikte yüzü aşkın standda, Ülkemiz ve Türkiye’nin yanı sıra Birleşik Krallık, İran, Nijerya, Türkmenistan, Zambiya, Pakistan, Tanzanya, Sudan, Filipinler ve Ürdünlüler kendi kültürlerini ve lezzetlerini tanıtma fırsatı buldu. Saat 10.00’da başlayan ve gün boyu devam eden etkinlik, İskele Çarşı Merkezi’nde yer aldı. O ses Türkiye birincisi Kıbrıslı sanatçı Lütfiye Özipek de ilk konserini İskele’de verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473