banner564

Harmancı: Sorumluluklarımızın farkındayız

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, “ekonomik hayat içerisinde çeşitli zorluklara rağmen yer almaya çalışan kadının mesai saatleri dışında da toplumsal cinsiyet rollerinin kendisine yüklediği görevlerle başbaşa olması ve bunun kadının doğal görevi olduğu algısının kabul görmesinin bile tek başına şiddetin bir biçimi olduğunu” belirtti.

Harmancı: Sorumluluklarımızın farkındayız
banner598
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajda, “şiddet, içselleştirdiğimiz ve kanıksayarak hayatımıza devam ettiğimiz bir olgudur. O kadar çok yaygın bir iletişimsizlik formudur ki şiddet; maalesef bu olay Kıbrıs’ta ciddi bir iletişim aracıymış gibi de kabul görmektedir” dedi.
Yakın geçmişte yaşanan bir kadın cinayetinin ardından, olayın failinin “karısını kıskanan, aşkı uğruna ölümü ve öldürmeyi göze alacak, popüler erkek” olarak sempatik bir şekilde anılmasının başka bir anlamı olamayacağını ifade eden Harmancı, “kadına yönelik şiddetin herhangi bir sebebe bağlanarak haklı gösterilmeye çalışıldığını” söyledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2014, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474