banner564

Her hafta imza atacak

Tasarrufunda eski eser olduğu öne sürülen 11 tarihi sikke bulunan Esa Terbilhan Demiröz, tutuksuz yargılanacak

Her hafta imza atacak
banner598
Polis tarafından hakında arama emri çıkarılan Esa Terbilhan Demiröz, önceki gün Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı esnada yakalandı. Esa Terbilhan Demiröz’ün  tasarrufunda  eski eser olduğu öne sürülen 11 tarihi sikke bulundu. Daha önce hırsızlık suçundan teminatla yargılanmak üzere serbest bırakılan ancak yasal olmayan yollardan yurt dışına kaçan zanlının önceki gün de Ercan’dan KKTC’ye geri dönerek yargılanmayı istediğini söylediği öğrenildi. “ Kanunsuz eski eser ithal ve tasarrufu” suçlarından gözaltına alınan zanlı dün Lefkoşa’da teminat duruşmasına çıkarıldı. Duruşmada önceki gün Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yapan zanlının üzerinde yapılan aramada cüzdanı içerisinde 11 sikke bulunduğu belirtildi. 

Yine tutuksuz yargılanacak
Polis,2012 yılında kanunsuz çıkış suçundan dolayı aranan şahsın ülkeye giriş yapması üzerine yapılan aramada ele geçirilen eski eserlerden dolayı gözaltına alındığını açıkladı. Bulunan eski eserlerin emare olarak alındığını kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek TC-KKTC vatandaşı olan zanlının davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme yurt dışına çıkış yasağı, haftada bir gün polis karakoluna giderek imza atması, bir kefilin 10 bin TL değerinde kefalet senedi imzalanması şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2014, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473