banner564

Herkes aklını başına alsın

6 gram uyuşturucu Cemal Ressan’ın 6 ayına, Çağın Fatin’in de bir yılına mal olacak

Herkes aklını başına alsın
banner598
Zorkun TAŞER
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi dün, uyuşturucu suçundan yargılanan Cemal Ressan’a 6 ay, Çağın Fatin’e de 1 yıl ceza verdi.
Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurunda üç davadan yargılanan sanıklar hakkında karar verilirken, benzer davaları da dikkate alındı. Yargıç Ulunay, sanıkların 20 Aralık 2012 tarihinde meydana gelen 6 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde “alma, tasarruf ve ithal” davalarından yargılandıklarını belirtti. Üç davadan yargılanan sanıkların itham edildiklerini ve suçlarını kabul ettiklerini belirten Ulunay davaya konu olan olguları da aktardı. 

Uyuşturucu için Pile’ye gitti
Ulunay, sanıkların beraberlerindeki B.K isimli bir kişi ile 30 Aralık 2012 tarihinde uyuşturucu almak için Pile köyüne gittiklerini, sanık Fatin ile B.K’nın bir kafede beklediğini, sanık Ressan’ın ise Hakan Murat Şatıroğlu ile buluşarak 260 TL’ye 6 gram uyuşturucu satın aldığını söyledi. 

Dönüş yolunda içtiler...
Ulunay, sanıklar Ressan, Fatin ve beraberlerindeki B.K’nın arabayla dönüş yolunda içerisinde uyuşturucu olan bir sigarayı beraber içtiklerini söyledi. Ulunay, sanık Ressan’ın uyuşturucunun 2 gramını sanık Fatin’e verdiğini geri kalanı ise eve götürdüğünü, bir kısmını içtikten sonra kalan kısmını ise sakladığını ifade etti. 

Genç olmaları hafifletici neden
Narkotik polisinin aldığı ihbar üzerine sanık Ressan’ın evinde arama yaptığını kaydeden Ulunay, 1 gram 820 miligram uyuşturucu madde ile iki adet sigara içerisinde toplam 1 gram uyuşturucu bulunduğunu ifade etti. Ulunay, her iki sanığı yargılandıkları davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini belirterek, sanıkların genç ve sabıkasız oluşlarını, amaçlarının ticari olmamasını hafifletici unsur olarak değerlendirdiklerini açıkladı.
Ulunay, sanıkların benzer davalarının da değerlendirildiğini ifade ederek, sanık Ressan’ın 2 gram 500 miligram uyuşturucu madde alma, tasarruf ve verme davalarının, sanık Fatin’in de 10 adet extacy türü uyuşturucu hap alma, tasarruf etme ve verme davalarının aynı dava altında değerlendirildiğini ifade etti. Yargıç, bu nedenle sanıklar farklı hapis cezası vermeyi uygun gördüklerini, sanık Ressan’6 ay ,sanık Fatin’i ise 1 yıl süre ile hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2014, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474