banner564

Lefkoşa’da sel alarmı

Güney Kıbrıs’ta etkili olan sağanak nedeniyle dereleri dolduran su Kuzey Kıbrıs’a ulaştı, belediye ve sivil savunma ekipleri seferber oldu

Lefkoşa’da sel alarmı
banner598
Sonuç CEVİZCİ
Güneyde  Kıbrıs’ta Strovolos ve Lakatamia bölgesindeki şiddetli yağışlar dolayısıyla yaşanan su taşkınları Kuzey Kıbrıs’ı da tehdit etti.
Güney Kıbrıs’taki derelerden kuzeye geçen su özellikle başkent Lefkoşa’yı alarma geçirdi. Sivil Savunma ve Lefkoşa Türk Belediyesi ekipleri olası bir su baskınına karşı seferber olarak kent genelinde önlem aldı.
Güney Kıbrıs’tan gelen su nedeniyle Lefkoşa’daki Kanlı Dere’de seviye yükseldi zaman zaman taşkınlar yaşandı.
Su taşkını nedeniyle tedbir amaçlı kısa bir süreliğine Ortaköy’deki Yavuz Gonollu Sokak, Dr. Burhan Nalbantoğlu Caddesi ve Levent Kolej önündeki yol kısa bir süre trafiğe kapatıldı.
Su taşkınları nedeniyle Küçükkaymaklı bölgesinin bir bölümü de etkilendi.

Harmancı: Her şey kontrol altında
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, sosyal medya hesabı facebooktan yaptığı açıklamada, meydana gelen taşkından herhangi bir araç ya da evin sular altında kalmadığını ve yolun açıldığını dere seviyesinin indiğini bildirdi. 
Harmancı açıklamasında şunları aktardı, “Güneyde özellikle Strovolos ve Lakatamia bölgesinde yaşanan afet sonucunda deremizde taşkın meydana gelmiştir. Şu an herhangi bir yolumuz kapalı değildir. Herhangi bir araç ya da ev su altında kalmamıştır. Lefkoşa’daki her iki belediye 150 üzerinde acil durum çağrısı almıştır. Güney Kıbrıs’ta ölümden dönen bir aile olmuştur ve GSP stadyumu önündeki ana cadde kısa süreliğine kapanmıştır…”
Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran da, Lefkoşa Kaymakamı ile görüştüklerini su seviyesinin düştüğünü, bütün yolların trafiğe açıldığını belirtti.
Buran, şiddetli su akışının Metehan’ın batısında öğretmen evlerinin arkasındaki dereden geldiğini ve Ortaköy bölgesinde etkili olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474