banner564

Akıllar kupada olabilir

K-Pet Süper Lig’de yavaş yavaş takımların durumları lig adına netleşmeye başlıyor.

Akıllar kupada olabilir
banner598

Abdullah ZAİFOĞLU

Ligin zirvesinde Yenicami yer alırken, son sıralarında ise M.Menekşe’nin kurtulabilmesi için mucizeden de ötesi gerekir. Değirmenlik takımının da önündeki 3-4 maçta kaderi belli olabilir. 
Ligde ümidini yitiren birçok takım gözünü kupaya çevirmiş durumda. Yapılan kura çekimi sonrası hedefini kupa olarak belirleyen takımlardan bazıları oynanacak maçlar sonrasında bu yola devam edemeyecek.
Haftanın en önemli ve ilginç olduğu kadar önemi olan maçlardan biri de Binatlı ve Baf Ülkü Yurdu arasında bu akşam Güzelyurt’ta ilk kez oynanacak gece maçı olacak. Yeni ismi ile Güzelyurt Üner Berkalp Stadı’nda oynanacak maçı birçok sporseverin izleyeceğine inanıyoruz.
Bu akşam oynanacak olan maç saat 18.30’da, diğer maçlar ise saat 15.00’de başlayacak.

Binatlı-Baf Ülkü Yurdu (Manevi yönü daha fazla)
Her iki takım adına puan mücadelesi olduğu kadar manevi yönü de çok fazla olan bir karşılaşma. Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Üner Berkalp’ın adının verildiği statta oynanacak karşılaşmada her iki takım da hem galip gelmek hem de bu isim altında oynanacak ilk maçı kazanmak isteyecek.  
Binatlı kazanırsa rakibi ile olan puan farkını 6 yapacak. Baf Ülkü Yurdu kazanırsa rakibi ile aynı puana sahip olacak. Her iki takım da alt sıralardan kurtulmuş değildir ve mutlak puan veya puanlara ihtiyaçları vardır.  

M.Türk Gücü-Cihangir (Sonucu her takımı etkiler)
İki takım da ikinci yarıda yaptıkları iki maçı da kazandılar. Liderin en yakın takipçilerinden olan Cihangir zirve mücadelesinde çok uzak olsa da doğabilecek tüm şanslarını değerlendirmek için kazanmak zorunda. Kaybederse sadece kupa diyecek.
M.Türk Gücü kadrosundaki değişikliklere rağmen ikinci yarıya iyi başladı. Aldığı iki galibiyetle birlikte büyük bir moral da kazandı. Güçlü rakibi karşısında kendi evinde kaybetmek istemiyor. Kazanamazsam bile kaybetmeyeyim düşüncesi bile onlar için kötü bir düşünce değildir.

G.Birliği-G.Gücü (İkisi de kazanmak istiyor)
Son maçta kötü oyunun karşılığını mağlubiyetle alan G.Birliği, iyi kadrosunun karşılığını maçlarda istediği gibi alamıyor. Kendi evinde oynayacak olması onu galibiyete daha yakın takım olarak gösterse de son haftadaki gibi oynarlarsa istediklerini alamayabilirler.
G.Gücü ikinci devreye iyi başlamadı. Topladığı 18 puanla sıkıntılı durumu devam ediyor. En büyük sorunlarından biri olan gol sorunu devam ediyor. 13 golle en az gol atan ikinci takım durumunda. Bu maçta işleri beklediklerinin de üzerinde zor geçecek. Kaybederse düşme potasına girebilir.

Doğan Türk Birliği-Değirmenlik (Ev sahibinin kolay maçı)
Üst sıralarda kalmayı başaran D.Türk Birliği liderin 11 puan gerisinde olmasına rağmen yine de her türlü ihtimali kullanmak istiyor. Son maçta Lefke deplasmanında alınan galibiyetin morali ile çıkacakları maçı nasıl olsa kazanırız demezlerse rahat kazanabilirler.
Değirmenlik yine bir Girne takımı ile deplasmanda karşılaşacak. Gol atmakta çok zorlanan ve en az gol atan takım durumunda olan Değirmenlik, formda ve golcü takım karşısında işleri hiç de kolay değil. Kaybeder diğer rakipleri kazanırsa bundan sonraki maçlar onlar için çok zor geçecek.

Yenicami-Türk Ocağı (Lider kaza istemiyor)
Lider Yenicami’nin en zor maçlarından biri olacak. Yakaladığı istikrarı devam ettirmek, onun takipçilerinin yaşayabileceği puan kaybı nedeniyle galip gelip bu farkı artırmak istiyor. Ancak kolay geçmeyecek maçta yine de favori görünen takım durumunda. 
T.Ocağı rakibi gibi çıkışını sürdürmek ve üst sıralarda kalmaya çalışıyor. Ligden fazla kupayı düşünen T.Ocağı için bu maç ezeli rakibi ile oynayacağı kupa maçı öncesi fire vermek istemiyor. Bu yüzden farklı bir kadro ile de maça çıkabilir.

K.Kaymaklı-Mor Menekşe (K.Kaymaklı telafi etmek istiyor)  
Ezeli rakibi GAÜ Çetinkaya karşısında galibiyeti son dakikalarda yediği golle koruyamayan K.Kaymaklı, yaşadığı puan kaybını telefi etmek isteyecek. Sahasındaki maçta ligin dibine demir atmış rakibi karşısında puan kaybı yaşayacağını düşünmüyoruz.
M.Menekşe kendisi için hayati önem taşıyan maçları kazanamıyor. Kendi evindeki M.Türk Gücü maçını kazanamayarak işini tamamen zora soktu. Rakibinin de kazanıp artık alt sıralarla ilişkisini kesmek istemesi onların işini tamamen zorlaştırıyor. Kaybederlerse lig onlar adına bitmiş de olabilir. 

Lefke-GAÜ Çetinkaya (Akılları sadece kupada)
Lig maçı mı kupa maçı mı onlar için daha önemli diye karar vermek zorunda kalsalar iki takımın da kupa diyeceğine inanıyoruz. Çünkü lig onlar için bitmiştir. Bu maçta alınacak puan veya puanlarla birlikte bundan sonra alınabilecek puanlar onları lig sıralamasındaki yerini belirlemekten başka hiçbir yere yaramayacak. 
Lefke son maçta kendi evinde mağlup olurken GAÜ Çetinkaya 1 puanı maçın son dakikasında bulduğu golle alabildi. Ligde hedefsiz kalan iki takımın mücadelesi önümüzdeki hafta oynanacak kupa maçları için iyi bir antrenman olacak.

Dumlupınar-Yalova (Hedefleri çok farklı)
Dumlupınar için kaybedilecek her puan onların bundan sonraki haftalarda daha da zor maçlar oynamasına neden olacak. İkinci yarıda kötü bir performans sergileyerek arka arkaya iki mağlubiyet aldılar. Kazanarak üzerindeki rakiplerin de puan kaybı yaşayabilecekleri haftada potanın dışına çıkmaya çalışacaklar.
Yalova yaptığı transferlerle daha güçlü bir takım durumunda. Bu zor deplasmandan galibiyetle de dönebilirler. Tüm çabaları kupa olmasına rağmen Mağusa’dan puansız dönmek istemiyorlar. Yaşayabilecekleri oyuncu kaybı onları hedefleri olan kupada yarı yolda da bırakabilir. 

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473