banner564

Mustafa’ya acımadı

Rum Yönetimi, idam edileceğini bilerek Mısırlı Hava Korsanı’nı ülkesine iade etme kararı aldı

Mustafa’ya acımadı
banner598
 Rum Yönetimi, Mısır Havayolları şirketine ait uçağı iç hat seferini yaparken kaçıran ve Larnaka Havaalanı’na indiren Seif Eldin Mustafa’yı, cezası idam olmasına rağmen ülkesine iade etme konusunda Mısır’la anlaştı.
   Simerini “İade An Meselesi” başlıklı haberinde Rum yönetiminin, hava korsanının iadesini talep eden Mısır’la, işlenen suçun ülkedeki cezası idam olmasına rağmen, “talep yazısında insan haklarının korunmasına atıf yaptığı ve idam etmeyecek gibi göründüğü” için anlaştığını yazdı.
Habere göre Mısırlı korsan Rum yönetiminden siyasi sığınma talebinde bulunmuştu. Korsan’ın, Güney Kıbrıs’ın yetkisinde olabilecek suçlarıyla ilgili tahkikat tamamlandı ve mahkeme sığınma talebini ele alacağı duruşma tarihini 22 Nisan olarak belirledi.
   “Başkanlık Sarayı’nda, Mısırlı’nın ülkesine iadesi konusunun en kısa sürede tamamlanması isteniyor” ifadesine yer veren gazete, yine Saray’dan kaynaklara dayanarak Mustafa’nın, hakkındaki iade prosedürleri devam ederken yaptığı sığınma talebinin altyapıdan yoksun olabileceğini ancak talebinin Muhaceret Dairesi Sığınma Birimi tarafından inceleneceğini yazdı, özetle şunları ekledi:
   “Aynı zamanda Mısır hükümeti, net güvenlik ve adalet mesajları vermek istiyor.Rehinelerin kurtulmasından sonra Mısır Sivil Havacılık Bakanı Serif Fathi’nin, uçak kaçırma olayından sonra Mısır havayollarının güvenliği ile ilgili endişe olup olmadığını soran gazeteciye parmağını sallaması sansasyon yaratmıştı.”

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2016, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473