banner564

Özkardaş ile Şencan'dan İzbul’a çağrı

Özkardaş ve Şencan, hemşirelerin ve ebelerin yıllardır dile getirilen sorunlarının belli bir takvim çerçevesinde çözülmesini istedi

Özkardaş ile Şencan'dan İzbul’a çağrı
banner598
Kamu Çalışanları Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş ile Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) Başkanı Nihat Şencan, hemşirelerin ve ebelerin yıllardır dile getirilen sorunlarının belli bir takvim çerçevesinde çözülmesini istedi. 
Özkardaş ve Şencan, Sağlık Bakanı Salih İzbul’a hitaben yazdıkları ve taleplerine yer verdikleri ortak yazıda, “Sağlık hizmetlerinin bu şekliyle yürütülmesi imkansızdır” dedi.
Sağlık Bakanlığı’nın bakanlıkta yetkili sendikalarla çalışma komitesi kurmasını talep eden Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş ile KTHES Başkanı Nihat Şencan, “İş barışını ve huzurunu koruyacak sorunların çözülmesi için çalışma başlatılmalı” dedi.
Özkardaş ve Şencan sayıları 700’ü bulan ebelerin ve hemşirelerin sorunlarının asgariye indirilmesi için Hemşirelik Dairesi Müdürlüğü’nün kurulmasının da şart olduğunu belirtti.
Sorunlara kayıtsız kalınması, sorunların geçiştirilmeye çalışılması halinde yasal eyleme gideceklerini ve bunu sonuç alıncıya kadar sürdüreceklerini belirten Mehmet Özkardaş ile Nihat Şencan, “Bu eylemlerden doğacak olumsuzluklardan Sağlık Bakanlığı sorumlu olacak” dedi.
Çözülmesini istedikleri sorunları konu başlıkları altında sıralayan sendika başkanları ortak yazıda bazı sıkıntılarla ilgili detaylı bilgi de verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473