banner564

Plaja götürmüş

15 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etmekle suçlanan Mehmet Terkan “Yaşananları kimseye anlatma, anlatsan da inanmazlar” diyerek korku verdiği bildirildi

Plaja götürmüş
banner598

 Suna ERDEN

   Girne’de geçtiğimiz Eylül ayında 15 yaşındaki kıza tecavüz ettiği gerekçesi ile tutuklanan 32 yaşındaki Mehmet Terkan hakkındaki soruşturma sürüyor. 2014 yılında da 14 yaşındaki kız arkadaşı ile cinsel ilişkiye girdiği gerekçesi ile tutuklanan zanlı Terkan, dün ek süre talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Zanlının 15 yaşındaki kızı, “Yaşananları kimseye anlatma. Anlatsan da sana kimse inanmaz” şeklinde baskı altına aldığı belirtildi. 
Soruşturmayı yapan polis, olayın 22 Eylül tarihinde Karakum plajında yaşandığını söyledi. Polis,  15 yaşındaki kızın ifadesinde zanlı ile Karaoğlanoğlu’nda tanıştıklarını, zanlının kendisini bir araca bindirerek zorla Karakum plajına götürdüğünü söylediğini anlattı. 
Polis, genç kızın gittikleri plajda zanlının araba içerisinde kendisine tecavüz ettiğini, olayı kimseye anlatmaması için ölümle tehdit ettiğini söylediğini aktardı. Polis, zanlının genç kıza, “Yaşananları kimseye anlatma. Anlatsan da sana kimse inanmaz” şeklinde konuşarak susturmaya çalıştığını dile getirdi.
Polis, genç kızın yaşadığı travma nedeniyle olayı kimseye anlatmadığını ifade etti.
Genç kızın 9 Kasım tarihinde yaşadığı olayı babasına anlatarak birlikte karakola gittiklerini açıklayan polis, zanlı aleyhinde tutuklama emri çıktığını kaydetti.
Polis, zanlının arandığını öğrenmesi üzerine teslim olduğunu belirterek, yapılan ilk sorgulamasında   “Böyle bir şey kesinlikle yapmadım” şeklinde savunma yaptığını ifade etti. Polis, zanlının üç gündür tutuklu olduğunu, bu süre içerisinde 6 kişiden ifade aldıklarını, ayrıca genç kıza aynı gece iki kez tecavüz ettiğine dair bulgular elde ettiklerini söyledi. 
Alınması gereken ifadeler olduğunu belirten polis, zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme, talebi onayladı.

İlk vaka değil
Bu arada zanlı Terkan, 2014 yılında da 14 yaşındaki kız arkadaşı ile üç kez cinsel ilişkiye girdiği gerekçesi ile tutuklanmıştı. Kızın rızası olsa da yasaya göre 16 yaşındaki küçük kız ile cinsel ilişkiye girmek suç olduğu için hakkında dava açılmıştı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473