banner564

PKK propagandası

Doğu kökenli öğrencilerin düzenlediği piknikte “Lefke ovası Apo’cuların yuvası” şeklinde sloganlar atıldı

PKK propagandası
banner598

  Doğu kökenli öğrencilerin 4 Kasım tarihinde Alevkayası Piknik Alanında düzenlediği etkinlikte, PKK ile ilgili slogan attıkları gerekçesi ile tutuklanan Vedat Barutçu ve Samet Beşli dün teminata bağlanmak üzere Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

   Zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Vedat Barutçu ve Samet Beşli’nin “Yasa dışı cemiyet üyeliği”, “Yasa dışı cemiyete teşvik ve savunma” suçlarından tutuklandıklarını söyledi.
Polis, Doğu Kökenli Öğrenciler Kültür Derneği tarafından organize edilen ve 4 Kasım tarihinde Alevkayası Piknik Alanında düzenlenen etkinlikte “Lefke ovası Apo’cuların yuvası” şeklinde slogan atan zanlıların, Kürtçe gerilla marşı söylediklerinin tespit edildiğini açıkladı.
    Polis kamerasından kimlik tespiti yapılan zanlıların bulunması için tutuklama emri çıktığını ifade eden soruşturma memuru, Barutçu ve Beşli’nin önceki gün Lefke’de tespit edilerek tutuklandıklarını kaydetti. Soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti. 
   Mahkeme, zanlılar 2’er bin TL nakdi teminat yatırıp serbest bırakılmalarına karar verdi.  

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2018, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473