banner564

Polis ‘patronu’ arıyor

Valizine 22 kilo uyuşturucu yerleştirerek Ercan’a gelen Rus vatandaşı İgor, gümrük duvarını aşamadı

Polis ‘patronu’ arıyor
banner598

Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’a valizine yerleştirdiği 22 kilo uyuşturucu ile giriş yapmaya çalışan Rus uyruklu İgor Yusin, Ercan Havalimanındaki gümrük duvarını aşamadı. Kuzey Kıbrıs’ta son yıllarda ele geçirilen en fazla miktar olan uyuşturucu ile yakalanan zanlı İgor Yusin dün mahkemeye çıkarılarak tutuklandı.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis, kurye olan Rus uyruklu İgor Yusin’in Kıbrıs’taki bağlantılarını araştırıyor.
Polis memuru Kağan Kurtbir, zanlı İgor Yusin'in 5 Ekim 2019 tarihinde, saat 02.15 sıralarında Ercan Havaalanı'ndan KKTC'ye giriş yapmak istediği sırada gümrük memurları tarafından valizine yapılan aramada 20 kilo hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile 2 kilo ağırlığında türü henüz tespit edilemeyen beyaz renk madde bulunduğunu söyledi. Polis, havaalanında tutuklanan zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti. Polis memuru, mesele ile ilgili soruşturmanın yeni başladığını ve zanlının  henüz ifade vermediğini söyledi.
Polis, uyuşturucu maddelerin Devlet Kimya Labaratuvarı’na göndermek için zamana ihtiyaç olduğunu ve aranan bir sahsın olduğunu belirterek, zanlının ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Polisin ardından söz alan zanlı ise bavulun içerisinde uyuşturucu olduğundan haberi olmadığını iddia etti. Kıdemli Yargıç Banu Soyer, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473