banner564

Siber: Halkın sesi oldu

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş, ölümünün 5. yıldönümünde ülke genelinde düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı

Siber: Halkın sesi oldu
banner598
Arzu KÖPRÜLÜ
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, ölümünün 5. Yıldönümünde ülke genelinde düzenlenen etkinlik ve törenlerle anıldı
Denktaş için dün TMT Anıtı’nda düzenlenen anma törenine; Cumhurbaşkan Vekili Sibel Siber, Meclis Başkanı Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı, Başbakan Vekili Nazım Çavuşoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 28. Tümen Komutanı Tuğgeneral Faruk Yıldırım, 39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener, GKK Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Bülent Tuğrul, Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, bakanlar, milletvekilleri, muharip dernekler, kurum kuruluş ,okullar, üniversiteler ile ailesi ve sevenleri katıldı. Törende, protokolün yanı sıra öğrenciler de hazır bulundu.
Sibel Siber törende yaptığı konuşmada, Kurucu Cumhurbaşkanı ve Kıbrıs Türk halkının lideri Denktaş’ı ölümünün 5. Yılında saygı ve rahmetle andıklarını belirtti.
Denktaş’ın zor koşullarda gettolarda, devlet terörüne maruz kalmış bir halka, zekasıyla, cesaretiyle, bilgisiyle önderlik yaptığını ve tüm platformlarda üstün yetenekleriyle halkın sesi olduğunu belirten Siber, “Varlığımızı dünyaya duyurmuştur” dedi.

Mesajlar yayınlandı
Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş'ın ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınlanan mesajlara dün de devam edildi.
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, TC Dışişleri Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa İlçe Başkanı İsmail Güneş Güneşoğlu, Türk Barış Kuvvetleri (TBK) Gaziler Derneği Genel Başkanı Adil Çümen, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Kutsal Öztürk, Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, birer mesaj yayınlayarak Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ı saygı, minnet, özlemle ve rahmetle andıklarını bildirdi.

Tüm merkez camilerde mevlit okutuldu
Denktaş Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın istirahatı ruhu için dün Cuma Namazı öncesinde ülke genelindeki tüm merkez camilerde mevlit-i şerif okutuldu.
Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş, kızları ve torunları Lefkoşa Dereboyu’nda Kumsal Camii olarak da bilinen Müftü Ziya-i Efendi Camii’nde mevlit okuttu. Duygusal anların yaşandığı mevlide bazı milletvekilleri ve bürokratların da katıldığı kaydedildi.

KKTC Ülkü Ocakları, Denktaş’ı unutmadı
KKTC Ülkü Ocakları heyeti, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölüm yıldönümü dolayısıyla, anıt mezarı ziyaret etti. 
KKTC Ülkü Ocakları Genel Başkanı Adem Yurdagül tarafından yayımlanan mesajda, hayatını Kıbrıs Türklüğü’nün varoluş davasına adayan Denktaş’ın haklı Kıbrıs davasını Anavatan Türkiye’ye gönül ve hissiyatla bağlı olarak savunduğu kaydedildi. 

Denktaş ve Küçük İskele’de de anıldı
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, ölümünün 5. yılında İskele’de de törenlerle anıldı.

İskele Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İskele ve beldelerindeki tüm bayraklar saat 10.10’dan gece 24.00’a kadar yarıya indirildi. Çalınan siren eşliğinde saygı duruşunda bulunan İskele Belediyesi personeli, Denktaş’ı şükran ve minnetle andı.

TMK’da tören düzenlendi
Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş, ölümünün 5. Yıldönümünde Türk Maarif Koleji’nde (TMK) düzenlenen törenle anıldı.
20 Temmuz Fen Lisesi’nin düzenlediği ve Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’in de katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı okunmasıyla başladı. 
TMT Mücahitler Derneği adına Erenköy Mücahitler Cemiyeti Başkanı Mustafa Arıkan’ın konuşmasının ardından Denktaş’la ilgili video gösterimi yapıldı.
Denktaş ailesi adına Eski Dışişleri bakanlarından Taner Etkin’in konuşmasından sonra 20 Temmuz Fen Lisesi Okul Korosu’nun dinletisine yer verildi.
Rauf R. Denktaş Belgeseli ve “Rauf Raif Denktaş Kimdir” oratoryosunun seslendirilmesiyle etkinlik sona erdi.

“Denktaş’ın Objektifinden” sergisi açıldı
Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü’nün, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın vefatının 5. yılı nedeniyle düzenlediği “Denktaş’ın Objektifinden” adlı fotoğraf sergisi dün Bedesten’de açıldı.
Etkinliğe Denktaş’ın ailesi yanında, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, UBP Milletvekili Ersin Tatar, bazı bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.
Etkinliğin açılışında Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kültür Müşaviri, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Hüseyin Şahin, Rauf Raif Denktaş’ın kızı Ender Denktaş Vangöl birer konuşma yaptı.
Sergi bu hafta sonu 10.00-17.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2017, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474