banner564

Hırsızların ‘Piri’ imiş

Yılbaşı gecesi Tuzla ve Mutluyaka’da iki ayrı evde soygun yapan zanlılardan Kahraman Önen’in bu iş için Türkiye’den özel olarak getirildiği ortaya çıktı

Hırsızların ‘Piri’ imiş
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da yılbaşı gecesi Tuzla ve Mutluyaka’da 2 ayrı eve giren ve 3 bin 840 TL değerinde kamera, kolye ve 4 adet saat çalan Mehmet Ali Bekis, Kahraman Önen, Hakan Şirin ve Civan Avcı, soruşturmalarının tamamlanmasına müteakip dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Soygun olayları ile ilgili ortaya çıkan bir detay ise duyan herkesi hayretler içerisinde bıraktı. Zanlılardan Kahraman Önen’in soygunlar için Türkiye’den özel olarak getirildiği ileri sürüldü. Kahraman’ın Türkiye’de hırsızlık konusunda uzman olduğu ve yılbaşı akşamı Kıbrıs’ta planlanan soygunları gerçekleştirdiği iddia edildi.
Mahkemeye meseleyi anımsatan Adli Şube’de görevli polis müfettiş muavini Halil Seven, zanlıların 1 Ocak 2017 tarihinde bir saat ara ile Tuzla ve Mutluyaka’da e ayrı eve girerek toplam değerleri 3 bin 840 TL olan kamera, kolye ve 4 adet saat sirkat ettiklerini söyledi. 

Kahraman’da hüner çok
Seven, ayrıca zanlı 2 Kahraman Önen’in aynı gece Gazimağusa’da ayrı bir eve daha girerek bin 100 TL değerindeki cep telefonunu da sirkat ettiğini söyledi.
Meselede zanlı 1 Mehmet Ali Bekis’in soygunu organize eden kişi, diğer zanlıların ise evlere girerek sirkatı gerçekleştiren kişiler olduğunu anlatan Seven, zanlı 2 Kahraman Şirin’in diğer zanlılar tarafından Türkiye’den, Güney Kıbrıs’ta soygun yapmak amacı ile getirildiğini, ancak planlarında bir gecikme olduğu gerekçesi ile soygunları KKTC’de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Soruşturma bitti
Mesele ile ilgili yürütülen soruşturmanın tamamlandığını aktaran Seven, KKTC’de hiçbir yasal bağı olmayan zanlı 2 Kahraman Önen’in Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep ederken, diğer zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlı 2 Kahraman Önen’in 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine karar verdi. Mehmet Ali Bekis ile Hakan Şirin’in 6’şar, Civan Avcı’nın ise 8 bin TL nakdi kefalet yatırmasına emir verdi. 
Yargıç Hazal Hacımulla ayrıca, Mehmet Ali Bekis ile Hakan Şirin lehine, KKTC vatandaşı muteber birer kişinin 100’er bin TL’lik kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2017, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474