banner564

Suçları çok ciddi

Demirhan yakınlarında ele geçirilen 55 gram uyuşturucu ile ilgili tutuklanan İbrahim Demirkalp ile Engin Koç cezaevine gönderildi

Suçları çok ciddi
banner598
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Demirhan yakınlarında 1 Eylül 2017 tarihinde polise gelen ihbar sonucu ele geçirilen 55 gram ağırlığındaki uyuşturucu madde ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan zanlılar İbrahim Demirkalp ile Engin Koç dün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı. Zanlılar tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. 
Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis çavuşu Erkan Karam, 1 Eylül tarihinde, saat 18.45 sıralarında polise ihbar geldiğini söyledi. 
Polis, gelen bilgide zanlı İsmail Demirkalp’in Demirhan - Lefkoşa Anayolunda yol kenarında şüpheli hareketlerde bulunduğunun aktarıldığını ifade etti.
Olay yerine giden polis ekiplerinin zanlının uyuşturucu tesiri altında olduğunu tespit ettiğini aktaran Karam, bunun üzerine olayın Narkotik polisine bildirildiğini söyledi.  

Narkotik aracı aradı ve…
Polis çavuşu Karam, olayı devralan narkotik ekiplerinin zanlının aracını olay yerinde yaklaşık yarım kilometre uzakta tespit ettiğini ve içerisinde yaptığı aramada ön yolcu kapısında naylona sarılı yaklaşık 55 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti. Polis, ayrıca araç içerisinde şoför koltuğu üzerinde de 1 adet içerisinde tütün ile karışık uyuşturucu madde olduğuna inanılan bir adet elle sarılmış ucu yanık sigara bulunduğunu belirtti. 

Engin Koç’un adını verdi
Polis, olayın akabinde zanlı Demirkalp’den izahat istendiğinde konu maddeyi zanlı Engin Koç ile anlaşıp Güney Kıbrıs’dan daha önceden tanıdıkları bir şahıs aracılığı ile Yiğitler burcu bölgesin tellerin yanına bırakıldığını ve orada aldıklarını beyan ettiğini söyledi. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak her iki zanlının da etki etme olasılığı bulunmadığını belirtti. 

Davalarını cezaevinde bekleyecekler
Polis, ayrıca zanlıların yargılanmadan kaçmalarının kuvvetle muhtemel olduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir süre tutuklu yargılanmalarını talep etti.
Huzurunda verilen şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad, zanlıların methaldar oldukları suçun çok ciddi suçlar olduğunu ve mahkûm olmaları durumunda uzun süreli hapis cezası almalarının kuvvetle muhtemel olduğunu belirtti. Yargıç Kürşad, zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 1 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2017, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474