banner564

Tatil uzadı

Tabancasıyla birlikte adaya gelen Onur Ergün’e 2 yıl hapislik verildi

Tatil uzadı
banner598

 Onur ULAĞ

Girne’de 13 Mart 2018 tarihinde ihbar üzerine kaldığı otel odasında yapılan aramada silah bulunarak tutuklanan Onur Ergün hakkındaki davada dün karar açıklandı. 
Yatağının yastık kılıfı içerisinde bulunan 7.65 çapında şarjörü boş tabancayı yerde bulup sakladığına dair ifade veren ve Mart ayından beri tutuklu yargılanmayı bekleyen sanık Ergün, 2 yıl hapse mahkûm edildi. 
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’ne yargılanan sanık hakkındaki kararda silah taşıma suçlarının arttığına dikkat çekildi. 

Karar oy birliği ile alındı
Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’in baktığı davada oy birliği ile alınan kararı mahkeme başkanı Fadıl Aksun açıkladı. 
KKTC’de son yıllarda artan suçlar arasında yer alan ‘Tabanca’ taşıma suçlarının giderek yaygınlaştığını ifade eden Aksun, Onur Ergün’ün yargılandığı suçların ağır hapislik içeren suçlar olduğuna dikkati çekti. 

Turist olarak geldi…
Ergün’ün suçu işlemeden kısa bir süre önce adaya turist olarak giriş yaptığına vurgu yapan Aksun, Ergün’ün parkta bulduğu silahı polise vermeyerek kaldığı otelin odasına saklandığına ve suç işlediğine değindi. Aksun, ülkede silahlara yönelik artış olduğunu ve bu tür suçların toplumda büyük oranda huzursuzluk yarattığına değindi. Mahkeme başkanı, oy birliği ile alınan kararda Onur Ergün’ü “Kanunsuz ateşli silah” tasarrufu ve “ Kanunsuz silah taşıma” suçlarından 2 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.  

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2018, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474