banner564

TBMM Başkanı Yılmaz: “Türkiye’de bunu istiyor”

TBMM Başkanı Yılmaz, “Karşılıklı iyi niyet olursa Kıbrıs'ta kalıcı bir barışa en kısa zamanda ulaşılır” dedi ve ekledi

TBMM Başkanı Yılmaz: “Türkiye’de bunu istiyor”
banner598
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 32. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara Swiss Otel'de resepsiyon düzenlendi.
Resepsiyonda konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, KKTC’nin, Kıbrıs adasının bölgede bir barış ve istikrar adası olmasına yönelik iradesini eylemleriyle de ortaya koyduğunu belirterek, "Bu iradede iyi niyet karşılık bulursa, Kıbrıs'ta kalıcı bir barışa en kısa zamanda ulaşılır. Bizim de istediğimiz budur" dedi. 
Kıbrıs Türk'ünün zor dönemlerden geçerek bugünlere geldiğini anlatan Yılmaz, "Türkiye için söylediğimiz zorunlu tüm dersler KKTC için de uygulandığında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kazanımlarının kıymeti daha iyi anlaşılacaktır" dedi. 
Geçmişte maruz kaldığı haksızlık ve saldırılar karşısında direnen ve kazanan Kıbrıs Türk halkının, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne hayat verdiğini ve vazgeçilmez haklarını teminat altına aldığını söyleyen Yılmaz, Türk milleti için de gurur kaynağı olduğunu belirtti. 
Yılmaz, resepsiyonda yaptığı konuşmada, KKTC'nin bağımsızlığına kadar geçen sürede verilen hak ve özgürlük mücadelesinde şehit düşenlere Allah'tan rahmet diledi ve kahramanları yad etti. 

"Türkiye, terörün üstesinden gelecektir"
KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut da terör olaylarına değinerek, 20 Temmuz'da Suruç'ta başlayan ve 10 Ekim'de Ankara'da yaşanan olaylar neticesi Kıbrıs Türk halkının derin üzüntü yaşadığını belirtti. 
Korkut, terörle mücadelede şehit düşenlere Allah'tan rahmet, Türk halkına da başsağlığı diledi. 
"Türkiye güçlü olduğu ölçüde KKTC'nin de güçlü olacağı" yönündeki söze katıldığını ve 17 Ekim'de Anamur ile Girne arasında gerçekleştirilen su temin projesinin bunun en önemli göstergesi olduğunu vurgulayan Korkut, bu çalışmanın Türkiye'nin ekonomik ve teknolojik gücünü de gösterdiğini ifade etti. 

KKTC'nin 32. kuruluş yılı pastası kesildi
KKTC'nin 32. kuruluş yılı pastasını, TBMM Başkanı Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Büyükelçi Korkut ve diğer ilgililer kesti.
Resepsiyona, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile davetliler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474