banner564

‘Halkımızla bütünleştik’

Diyalog Medya’nın yöneticileri, 2. Kuruluş Yılı münasebetiyle başlatılan ziyaretler çerçevesinde Başbakan Kalyoncu ve Eğitim Bakanı Dürüst ile görüştü

‘Halkımızla bütünleştik’
banner598
Sonuç CEVİZCİ
   Diyalog Medya Grubu yöneticileri, Diyalog Gazetesinin ikinci, Diyalog TV’nin de birinci yayın yılı münasebetiyle başlatılan ziyaretler çerçevesinde dün Başbakan Ömer Kalyoncu ve Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ile görüştü.
    Diyalog Medya Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar, Diyalog Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Adem Uslu, Diyalog TV Müdürü Sezgin Madencioğlu ve Diyalog TV Haber Müdürü Aytuğ Türkkan’dan oluşan heyet, Başbakan Kalyoncu ile Milli Eğitim bakanı Dürüst’ü, 4 Aralık Cuma akşamı Merit Lefkoşa Otel’de gerçekleşecek resepsiyona davet etti.
   Akar, ziyaret sırasında yaptığı konuşmalarda, Diyalog Medya’nın ‘araştırmacı habercilik anlayışı’ ile yola çıktığını ve doğru haber ilkesinden taviz vermediğini söyledi. Diyalog gazetesinin, KKTC’de en çok satılan ve en çok okunan ilk 2 gazetesinden biri olduğunu belirten Akar, Diyalog TV’nin de bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde çok yi bir izleyici potansiyeli yakaladığını anlattı.

Kalyoncu: Fikirlerin söylenmesi önemli
Başbakan Ömer Kalyoncu, hükümetinin medya organlarına destek verdiğini söyleyerek, bunu demokrasi algısının bir gereği olarak yaptıklarını kaydetti. Fikirlerin söylenmesinin kendileri için önemli olduğunu dile getiren Kalyoncu, gazetelerin ve televizyonların daha iyi yerlere gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.


Dürüst: Kaliteli yayıncılık yapıyorsunuz
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ ise Diyalog Medya grubunun yayınlarından övgüyle söz etti. Dürüst şunları kaydetti: “Açık kalplilikle ifade etmem gerekiyor ki ekibiniz çok güçlü. Dikkatle izliyorum diğer tüm arkadaşlar çok kaliteli bir televizyonculuk ve kaliteli görsel yayın Diyalog gazetesi her sabah bizimle buluşuyor. Göze hitap eden ama içte de dolu olan, habercilik anlayışında kişilere yönelik değil de politikalara, olaylara, memleket sorunlarına yönelik habercilik anlayışını götürüyorsunuz. Bu da ilkeli yayıncılığın etkenlerinden bir tanesidir. Televizyon ise karşısına oturup da zevkle izlenebilecek, ekran kalitesi açısındansa albenisi olan program içeriklerinin dolu dolu olduğu bir yayın imkanı sunuyorsunuz. Gece 24.00’e kadar  Kıbrıslı Türklere ve dünyaya yayın yapıyorsunuz. Sizi teberik eder, başarılarınızı dilerim.”

Ziyaretler sürecek
   Diyalog Medya grubu yöneticilerinin, devlet ve hükümet yetkililerini kapsayan ziyaretleri bugün ve gelecek hafta içerisinde devam edecek.
   Heyetin bugünkü ziyaret programında sırasıyla Sağlık Bakanı Salih İzbul, Tarım Bakanı Erkut Şahali ve DP Genel Başkanı Serdar Denktaş var.
   Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Salı günü Üçüncü Cumhurbaşkanı Dr.Derviş Eroğlu, İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy ziyaret edilecek.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473