banner564

TDP kararlı

Milletvekili adayları ile birlikte vatandaşın sorularını yanıtlayan Özyiğit, "İskele üvey evlat olmaktan kurtulacak" dedi

TDP kararlı
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, İskele bölgesinin yıllardır ilçe olmasına rağmen, bunun sadece kağıt üzerinde kaldığını belirterek, "İskele ve bölgesi artık üvey evlat olmaktan kurtulacak, bu konuda son derece kararlıyız" dedi.  
TDP’den verilen bilgiye göre, partinin milletvekili adayları, seçim çalışmalarını çerçevesinde dün İskele'de yurttaşlarla buluştu. İskele merkez çarşısı, bölge esnafı ile İskele Sanayi Bölgesi'ne yapılan ziyaretler sırasında, yurttaşların, esnafın görüşleri dinlendi, TDP'nin “katılımcı siyasetini” anlattı.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede bugüne kadar yöneticilerin hatalı karar ve uygulamalarının faturasını her zaman toplumun ödediğini, özellikle bazı bölgelerin çok daha fazla mağdur edildiğini, bunların başında da İskele-Karpaz bölgesinin geldiğini söyledi.

“OTEM yeniden hayat bulacak”
Ülke genelinde yaşanmakta olan ekonomik sıkıntı ile işsizliğin en çok İskele-Karpaz bölgesinde hissedildiğini, bugüne kadar verilen onca söze rağmen bölge insanının çoğunluğunun mağdur edildiğini belirten Özyiğit, bölgenin planlama dahilinde kalkınmasına ve işsizliğin giderilmesine ciddi bir önem verdiklerini kaydetti.
Özyiğit, OTEM'in yeniden faaliyete geçerek turizm alanında ihtiyaç duyulan eksikliğin giderileceğini, ayrıca kısa vadede de bu alanda görev yapacak kişilere eğitim verileceğini, otellerde %70 oranında vatandaş çalıştırılmasının da denetleyicisi olacaklarını aktardı.
Ülkenin yanı sıra, özellikle İskele-Karpaz bölgesinin artık daha fazla hataya ve suistimale tahammülü olmadığını, dahası bunu kaldıracak yapıda olmadığını belirten Özyiğit, bu açıdan bakıldığında 7 Ocak'ta toplumun yapacağı seçimin çok önemli olduğunu vurguladı.

İdris; Eğitimdeki sorunları çözeceğiz
Öte yandan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Asım İdris, eğitimde herkes için kaliteli ücretsiz ve tam gün eğitim vizyonuyla yola çıktıklarını vurgulayarak, planlı adımlarla eğitimdeki sorunları çözeceklerini söyledi.
İdris yaptığı açıklamada, tam gün eğitimi hayata geçirirken, katılımcı siyaset anlayışını ve tüm paydaşların görüşlerinin dikkate alınacağını ve kimsenin özlük haklarını elinden almak, angarya çalıştırmak gibi bir düşünceleri olmadığını ifade etti. 

TDP adayları okulları ziyaret etti
TDP milletvekili adayları, önceki gün sabah sırasıyla Lefkoşa Türk Lisesi, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Demokrasi Ortaokulu ve 20 Temmuz Fen Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyaretler sırasında eğitim sistemine yönelik yaşanan sıkıntılar ile TDP'nin eğitime yönelik politikalar hakkında bilgiler verildi, öğretmenlerin soruları yanıtlandı. 
TDP Genel Sekreteri Asım İdris, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, eğitimde yapılacak tüm çalışmaların ve atılan her adımın ileriye doğru yatırım olacağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2017, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474