banner564

Tepki büyüdü

Hayvan Üreticileri 19 Temmuz’da eylem yapacak

Tepki büyüdü
banner598
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, bugün Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önünde eylem yaptı ve bakanlığa siyah çelenk bıraktı. 
Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları sektörde yaşanan sıkıntıların artık çıkmaza girdiği bu dönemde dayanacak güçleri kalmadığını belirterek, bakanlık kapısına siyah çelenk koydu. 
Naimoğulları ve bazı üyeler, siyah çelengi bakanın makam odası kapısına bıraktı. Bu arada Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, eylem yapan hayvancılar yetiştiricilerini kabul ederek görüştü. 
Birlik, Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile yapılan görüşmenin ardından19 Temmuz Salı günü eyleme gideceğini açıkladı.
Mustafa Naimoğulları yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Çavuşoğlu’na taleplerini ilettiklerini, Bakan’ın bazı iyileştirmeler yapılabileceğini ancak ciddi konularda Bakanlar Kurulu’nun karar vereceğini bildirdiğini aktardı.
Hayvan üreticileri ve yetiştiricilerin 9 maddelik taleplerinden bazıları; küçükbaş hayvancıya kuraklık desteği olarak hibe arpa verilmesi, küçükbaş hayvan sütünün alım garantisinin yasallaşması, büyükbaş hayvan sütünün nisan öncesi fiyata getirilmesi, süte verilen 56 milyon TL desteğin direkt hayvancıya verilerek SÜTEK’in hayvancıya teslim edilmesi ve renkli mazotla ilgili sözlerin tutulması. 

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2016, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474