banner564

‘Niyetleri satmaktı’

49 gram uyuşturucudan yargılanan İbrahim, Sedat ve Atila’ya 2’şer yıl hapislik verildi

‘Niyetleri satmaktı’
banner598
Çiğdem AYDIN
Girne – Lefkoşa’da işlemiş oldukları toplam 49 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçlarından aleyhlerine dava getirilen sanıklar İbrahim Erkoç, Sedat Ayaz ve Atila Kakşi aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda açıklandı. 
Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Vedia B. Barkın, Rauf Kürşad’tan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oybirliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Güran açıkladı.  
Başkan Güran sanıkların lehine ve aleyhine olan hususları değerlendirdiklerini, suçlarını kabul edip adaletin erken tecellisine katkı koymalarını lehlerine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini söyledi. 

Bu suça hoşgörü gösterilemez…
Başkan Güran ancak sanıkların işlemiş oldukları suçların çok ciddi ve ülkemizde kanayan bir yara olan uyuşturucu suçu olmasını bu tür suçlara ısrarla caydırıcı cezalar verseler de önüne geçmekte zorlandıklarını bu nedenle hiçbir şekilde bu suçtan yargılananlara ve yargılanacak olanlara hoş görü ile yaklaşamayacaklarını söyledi. 

En uygun ceza hapislik…
Başkan Ömer Güran sanıkların yargılandıkları iki ayrı davadan birinde 27 gram 873 miligram diğerinde 21 gram toplamda yaklaşık 49 gram uyuşturucu maddeyi, kendi kullanımları için tutmadıklarını ve uyuşturucuların satmaya hazır olmasını da göz önünde bulundurarak sanıklara heyet olarak oy birliği ile ağır hapis cezası vermeyi uygun bulduklarını belirtti. Başkan Ömer Güran tüm zikrettikleri ışığında sanıkları suçlu bulup mahkum ettikleri davalardan 2 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2016, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473