banner564

Tüm dualar Katip için

Odadaki çekyatın üzerine çıkarak pencereden sarkan ve 6 buçuk metre yükseklikten beton zemine düşen 3 yaşındaki çocuk, yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor

Tüm dualar Katip için
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Yeniboğaziçi’nde dün üzücü bir olay meydana geldi. Henüz 3 yaşında olan Katip Danyal Akalın isimli çocuk saat 14.30 sıralarında küçük kardeşi Yasin Değer Akalın ile oyun oynadığı esnada karşı dairedeki komşularının evine geçti. Burada yatak odasına giden Katip, çekyatın üzerine çıkıp camdan sarktığı esnada 6 buçuk metre yükseklikten aşağıya düştü.
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre olay şu şekilde gerçekleşti, Katip Danyal Akalın, annesinin bulaşık yıkadığı esnada kardeşi Yasin Değer Akalın ile oyun oynamaya başladı. Oyun oynadığı esnada kardeşi ile beraber karşı dairedeki komşularının evine giren minik Katip, yatak odasına geçti ve oda içerisinde camın kenarında bulunan çekyatın üstüne çıktı. Camdan aşağıya sarkan Katip, 6 buçuk metreden yere düştü.

Annesi görünce şok geçirdi
Bu sırada çocuklarını merak eden anne Nina Akalın da karşı daireye geçti ve küçük oğlu Yasin’e “Katip nerede” diye sordu. Çocuğun eliyle camı işaret etmesi ile pencereye koşan anne bir anda oğlunu yerde kanlar içerisinde görünce şok geçirdi. Derhal komşularında yardımı ile olay yerine ambulans çağrıldı ve minik katip önce Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne ardından da Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 
Kafatasında çatlak ve ciğerlerinde ezilme tespit edilen minik Katip Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Minik Katip’in hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

Babası dün Türkiye’ye gitmişti
Katip Danyal Akalın’ın, Gürcistan uyruklu annesi hastane önünde endişe ile oğlundan haber bekledi. Minik Katip’in Gemi’de mekanik işçisi olan babası Akın Akalın dün işi gereği Türkiye’ye gitmişti.  Talihsiz kazayı öğrenen babanın KKTC’ye dönmesi bekleniyor. 

Kısa süre önce yine kaza geçirmişti
Minik Katip’in bundan kısa bir süre önce, oyun oynadığı esnada düştüğü ve dilinin döndüğü, hemşire olan annesi Nina Akalın’ın müdahalesi ile kurtulduğu öğrenildi. Henüz 3 yaşında olan minik Katip’in  “Down Sendromu” hastası olduğu öğrenildi.

“Biz evde gereken önlemi almıştık”
Diyalog muhabirine konuşan minik Katip’in bir aile yakını, kendi evlerinde özellikle pencerelerin yanına yüksek bir şey koymadıklarını ve bu gibi kazalara karşı önlem aldıklarını belirtti. Talihsiz kazanın yaşandığı eve ailece sürekli olarak gittiklerini, kendi ve komşularının kapılarının da sürekli açık olduğunu anlatan aile yakını, “maalesef, yeğenimiz karşı eve geçti ve bu talihsiz kaza yaşandı” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 10:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
MERT AKAR
MERT AKAR - 9 yıl Önce

yüce rabbim acil şifalar versin.
allah tez zamanda sağ sağlim sağlığına kavuştursun inşallah.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474