banner564

Ceza Kurulu’na istifa çağrısı

Hakemler Derneği yayınladığı basın bildirisinde Ceza Kurulu’nun güvenilirliğini yitirdiğini savundu

Ceza Kurulu’na istifa çağrısı
banner598
Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği futbolculara verilen cezaların ceza kurulunda indirime  uğramasından dolayı duyulan rahatsızlığı dile getirdi.
Konuyla ilgili yayınlanan basın bildirisinde  KTFF Disiplin Kurulu’nun vermiş olduğu cezaların, ceza kurulunda sürekli indirime gidilmesi sonrası ceza kurulunun adilliğine  olan güvenin kalmadığı belirtildi.  
Bildiride “Ceza kurulunun, disiplin kurulunun almış aldığı kararları sudan nedenlerle değiştirmesi kabul edilebilir kararlar değildir. Hal böyleyken bazı takımların cezalarında indirime gidilirken bazı takımların cezalarında indirime gidilmemesi, ceza kurulunun adilane karalar üretme hususunda yetersiz kaldığının göstergesi olduğunu belirtmek isteriz. Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği olarak söz konusu kurulun güvenirliğini, dün akşam  aldıkları kararlardan sonra yitirdikleri görüşündeyiz. Hakemlerimize  yönelik saldırılara verilen cezalarda anlamsız indirimlere gidilmesini ve bu durumun süreklilik arz etmesini kabullenmemiz söz konusu değildir. Bizler ceza kurulunu istifa ederek, Kıbrıs Türk Futbolu’na daha fazla zarar vermemelerini bekliyoruz.
Ateş hattına giren liglerimizde, küme düşen, şampiyon olan takımların belirleneceği karşılaşmalarda, ceza kurulunun eşitsizlik yaratan kararları sonrası, caydırıcı  kararların ortadan kalkması ile doğabilecek olayların sorumluluğu altında, ceza kurulunun kalacağını belirtiriz” denildi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473