banner564

Ülke iflas eder

İtfaiye önlemlerinin yetersiz olduğunu gerekçe gösteren KTAMS’ın, yasakları dinlemeden Ercan Havaalanı’nda eylem yapılacağını açıklaması, bayram arifesinde tüm kesimleri huzursuz etti

Ülke iflas eder
banner598
Sonuç CEVİZCİ
   Hükümetin, Ercan’daki sorunlara karşı ilgisiz kaldığını, özellikle itfaiye önlemlerinin yetersiz olduğunu savunan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) yeniden grev uyarısı yaptı. Sendika Başkanı Ahmet Kaptan’ın ‘yasakları dinlemeden’ eyleme gidileceği yönündeki açıklaması, umudunu bayramda gelecek turistlere bağlayan tüm kesimleri huzursuz etti.
   Diyalog’a konuşan Otelciler Birliği Eski Başkanı ve Otel İşletmecisi Mehmet Dolmacı, Corendon Havayolları’nın Kıbrıs’tan çekilmesi sonrasında, birçok otelin mağdur olduğunu belirtirken, buna bir de Ercan grevinin eklenmesi durumunda çok ciddi zararların meydana geleceği uyarısında bulundu.

“Özgürlüğün de bir sınırı olmalı…”
Dolmacı özgürlüğünde bir sınırı olduğunu belirterek, “Hiçbir sendika ve sivil toplum kuruluşu ve örgütün tek başına kararlar alıp ülkenin ekonomisini, para kazanan özel sektörü zara uğratmaya hakkı yoktur. Böyle sorumsuzluk olmaz. KTAMS bu kararını tekrar gözden geçirmeli” dedi. 
Dolmacı, hükümetinde eylemleri dikkate alması gerektiğini ve KTAMS’la sorunlarını karşılıklı diyalog yolu ile çözmesi gerektiğini belirtti.

Corendon olayında bir tek hatalı yok… 
Mehmet Dolmacı, Corendon Hava Yolları’nın uçuşlarını durdurması ve Ada’dan çekilmesini de değerlendirerek, bu durumdan otellerin doluluk oranının çok etkilendiğini söyledi. Burada devletin, otellerin, Corendon’nun herkesin suçu olduğunu belirten Dolmacı, ülke adına büyük kayıp yaşandığını kaydetti. Hem Corendon hem de devlet yetkililerinin yeniden bir değerlendirme yapması gerektiğini aktaran Dolmacı, “Uçuşlar yeniden başlamalı” dedi.


KTAMS açıklama yaptı…
KTAMS dün Ercan Havalimanında bulunan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Dairesi Hava Trafik Yönetim Merkezi önünde basın açıklaması yaptı ve burada çalışan personel ile Ercan Havalimanında yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Bu sıkıntıların dikkate alınmaması durumunda halkın yaşayabileceği mağduriyetlerde sorumluların kendileri olmayacağını kaydetti.
Basın açıklaması sırasında KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan’a KTAMS Genel Sekreteri Ahmet Kaptan ile diğer sendika yetkilileri ile bazı üyeler de eşlik etti.
KTAMS, Ercan Havalimanı’nın halkın malı olduğunu ve “altın yumurtlayan tavuk” olarak nitelediği Ercan’ın ülkeye yeniden kazandırılması için her türlü mücadeleye hazır olduğunu belirterek, Ercan’daki sorunların giderilmesi ve gerekli denetimlerin yapılması için hükümet yanında Meclis ve Sayıştaylığı göreve çağırdı, yasakları dinlemeyeceğini bildirdi.

“Malzemeler yetersiz…”
KTAMS, ayrıca Ercan Havalimanı’nda itfaiye çalışanlarının olası bir kaza anında kullanacakları kasket, oksijen tüpü, ayakkabı ve elbiselerin acil müdahaleler için yetersiz olduğuna da işaret ederek, “Olası bir kaza durumunun sonucu ağır olacaktır” uyarısında bulundu.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, ülkenin çok kötü bir durumda olduğunu, tüm sektörlerin çöktüğünü, denetim mekanizmalarının çalışmadığını savunarak, Meclis ve diğer kurumların “uyku moduna” geçtiğini öne sürdü.
Kaptan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığında son 3-4 yılda sırasıyla Ersan Saner, Ahmet Kaşif ve Hasan Taçoy olmak üzere 3 bakan değiştiğini, ancak sayısını unuttukları birçok görüşmeye rağmen teşkilat yasasında yaşanan sıkıntıların sürdüğünü, çalışanların mağdur olduğunu anlattı.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474