banner564

Uluslararası bir marka

Crown Tüp Bebek Merkezi’nin modern hastanesi Mağusa’da hizmete girdi

Uluslararası bir marka
banner598

 Gazimağusa’da 1999 yılından bu yana Tüp Bebek Merkezi Kliniği olarak dünyanın farklı ülkelerinden 20 bin hastaya servis veren Crown Tüp Bebek Merkezi’nin modern hastanesi, alanında dünyanın önemli otoriteleri olan bilim insanları tarafından geçtiğimiz Perşembe günü hizmete açıldı.

Hastanenin açılış kurdelesini İngiliz Profesör Anthony Rutherford, Avusturalyalı Profesör Gab Kovachs ile İsrailli İngiliz Profesör Roy Hamburg birlikte kesti.
Açılışta konuşan Crown Tüp Bebek Hastanesi Direktörü, Dr. Halil İbrahim Tekin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sağlık hizmetlerinin ülkeye gelir sağlayan üçüncü büyük sektör olduğunun haline geldiğini ifade etti. En çok hastanın tüp bebek için İngiltere’den geldiğini, bu ülkeyi Türkiye’nin takip ettiğini, ayrıca Balkan ülkeleri, Almanya, Fransa’dan da hasta geldiğinin altını çizen Dr. H. İbrahim Tekin, yaklaşık yüzde 10 kadar Arap ülkelerinden de hasta geldiğini vurguladı.
Arapça, Arnavutça, Sırpça bilen personel ile geniş bir coğrafyaya hizmet verildiğini kaydeden Dr. Tekin, Kanadalı ve ABD’li ve İngiliz personel çalıştırdıklarnı ayrıca İstanbul’da 5 ve İngiltere’de 7 kişinin hastane için çalıştığının altını çizdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473