banner564

Uyarıcı levha yok

Çayırova’da Bangladeş uyruklu işçinin feci şekilde can verdiği iş kazası ile ilgili yürütülen soruşturmada, şok edici yeni bilgilere ulaşıldı

Uyarıcı levha yok
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele’ye bağlı Çayırova’da geçtiğimiz Cumartesi günü Bangladeş uyruklu İdris Dhali’nin feçi şekilde yaşamını yitirdiği iş kazası ile ilgili soruşturma sürüyor. 
İş kazasında ihmali olduğu şüphesi ile tutuklu bulunan Sinan Bilgin dün ek tutukluluk istemi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Duruşmasında mahkemeye şahadet veren polis memuru, iş yerinde yapılan aramalarda iş sağlığı ve güvenliği açısından uyarıcı olabilecek 6 tane levhayı, işyerine ait garaj ve boş bir odada atıl vaziyette bulduklarını aktardı.

Ölüm nedeni belirlendi
İskele’ye bağlı Çayırova’da “Premix” isimli beton şantiyesinde geçtiğimiz Cumartesi akşamı 38 yaşındaki Bangladeş uyruklu işçi İdris Dhali’nin ana mikser içerisine düşerek feci şekilde can verdiğini anımsatan polis müfettiş muavini Ömer Çakır, zanlıya Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz tarafından otopsi yapıldığını ve ölüm nedeninin iş kazasına bağlı genel vücut travması, iç organ yaralanması, beyin kanaması ve dış kanama olarak belirlendiğini söyledi.

Kurul oluşturularak rapor hazırlanacak
Çakır, kazanın gerçekleştiği iş yerinde Çalışma Dairesi müfettişleri ile birlikte teknik bir müfettişin inceleme yaptığını ve olayın Makine Mühendisleri Odası ile Elektrik-Elektronik Mühendisleri Odasından uzmanların yapmasının daha uygun olduğu kanısına varıldığını anlattı.
Çakır, konu odalardan uzmanların yer alacağı bir kurulun oluşturulacağını, ancak şu anda kurulda yer alacak kişiler ile ilgili net isim olmadığını aktardı. 

Uyarıcı levhalar yerinde değildi
Çakır, iş yerinde yapılan incelemelerde iş sağlığı ve güvenliği açısından uyarıcı levhaların asılı vaziyette olmadığını, konu 6 levhanın 4 tanesinin iş yerine ait garaj içerisinde, diğer ikisinin de boş bir oda içerisinde atıl vaziyette bulunduğunu aktardı. Konu levhaların fotoğraflandığını belirten Çakır, polisin olay saatinden beri sürekli olarak iş yerinde beklemekte olduğunu söyledi. 

Tutukluluk süresi uzatıldı
Kurul raporu tamamlanmadan soruşturmanın tamamlanamayacağını belirten Çakır, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlı Sinan Bilgin’in 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Ahmet Özlemler bu süreyi 6 gün ile sınırlandırdı. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, zanlının soruşturma maksatlı 6 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2017, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473