banner564

Yargıçtan azar işitti

Öğrenci yurdundan 800 dolar ve 168 TL çalan Moyo 7 ay hapis yatacak

Yargıçtan azar işitti
banner598

 Haspolat’ta bir öğrenci yurdundan 800 dolar ve 168 TL çalan Shayne Bongami Moyo, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan heyet, hırsızlık suçlarının toplumun huzurunu bozduğunu belirterek, bu tür suçlara hoşgörü ile yaklaşamayacaklarını kaydetti.
Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Hüdaverdi, sanığın işlediği “Ev açma ve İkametgahtan sirkat” suçlarının ciddiyetine vurgu yaptı. 
Hüdaverdi, sanığın işlediği ev açma suçunun 7 yıla, ikametgahtan sirkat suçunun ise 5 yıla kadar hapis cezası öngören çok ciddi suçlardan olduğunu belirtti. 
Hüdaverdi, sanığın Haspolat’ta bir kişiye ait ikametgaha girip, 800 dolar ve 168 TL’yi çaldığını söyledi. Hırsızlık suçlarının toplumun huzurunu kaçırdığını belirten Hüdaverdi, hiçkimsenin başkasının konutuna girmeye hak ve yetkisi olmadığına vurgu yaptı. 
Hüdaverdi, kamu yararı gereği bu tür suçları işleyenlere caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğine değindi. 
Hüdaverdi, sanığa oybirliği ile 7 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474