banner564

Yoğun hazırlık

Rum Ulusal Konseyi, Türkiye’nin bölgedeki hareketlerini ele almak üzere yarın toplanıyor

Yoğun hazırlık
banner598
   Rum Ulusal Konseyi, Türkiye’nin bölgedeki faaliyetlerini değerlendirmek ve bazı kararlar almak üzere yarın toplanıyor.
   Konsey üyeleri arasında bulunan fanatik Ekologlar ve Çevreciler Hareketi ile EDEK heyetlerinin, Rum Ulusal Konseyi’nin yarınki  toplantısı öncesinde biraraya geldikleri haber verildi.
   Simerini gazetesi “Baskıların Artırılmasını İstiyorlar... Ulusal Konsey Öncesinde Ortak Dil... EDEK ve Ekologlar Karışmış Çıkarların Türkiye’ye Karşı Kullanılmasını Öneriyor” başlıklı haberinde EDEK Birinci Başkan Yardımcısı Kosti Evstatyhiu ve Ekologlar Başkanı Yorgos Perdikis başkanlığındaki heyetlerin görüşmesinden Rusya’nın, Mısır’ın ve İsrail’in Doğu Akdeniz bölgesindeki çıkarlarının Rum tarafınca Türkiye’ye karşı kullanılması görüşünde birleştiklerini yazdı. 
   Gazeteye göre Ekologlar, “Türkiye üzerinde sürekli, planlı ve maksatlı baskılar olması ve bunlara İsrail, Rusya ve Mısır’ın karışmış çıkarlarının da eklenmesi gerektiği” görüşünde olan Ekologlar yarınki  “Ulusal Konsey” toplantısında “bu baskıların artırılmasıyla” ilgili öneriler sunacak. Perdikis “Rusya’nın, İsrail’in ve Mısır’ın bölgemizdeki karışmış çıkarları, Kıbrıs hükümeti tarafından, Türkiye’nin MEB’imizde izlediği çıkar ve politikalarla karşı karşıya getirmek için uygun şekilde yönetilebilir. Bana göre Türkiye MEB’imizden ancak bu üç ülkenin karışmış çıkarlarının kullanılmasıyla çıkartılabilir” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2014, 08:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474