banner564

Gürcan Döner çaresiz

54 yaşındaki Gürcan Döner, evin kirasını ödeyemez duruma gelince eşyalarla birlikte sokağa atıldı

Gürcan Döner çaresiz
banner598
Zorkun TAŞER

   Lefkoşa Surlariçi’nde ikamet eden Gürcan Döner (54) evinin kirasını ödemeyince, mal sahibi tarafından sokağa atıldı.
   Eşinden ayrı yaşayan ve iki çocuğunun da kendisini görmeye gelmediğini ifade eden Gürcan Döner, havaların soğuduğu ve yağışların başladığı bir dönemde sokakta ortasında kaldı.
   Eşyalarını, oturduğu mahalleye yakın bir yere taşıyan ve kendine çadır gibi bir yer yapan Döner, yüksek tansiyon hastası olduğunu, devletin verdiği 920 TL ile geçinemediğini söylüyor. Döner “bu para ile hem kira ödemek, hem ilaç almak, hem de karın doyurmak mümkün değildir” diyerek, kendisine yardımcı olunmasını istedi.

“Sokakta kalmak istemiyorum”
    Gürcan Döner soğuk havadan dolayı geceleri kaldığı yerde donduğunu, sokakta kalmak istemediğini söyledi. Bazı eşyalarının çalındığını, bazılarının da yağmur yüzünden kullanılmaz hale geldiğini belirten Döner, “Yetkililer yardımcı olsun. Artık sokakta kalmak istemiyorum” şeklinde konuştu.
   Döner, komşuların akşamdan akşama kendisine verdiği bir tabak yemekle zar zor yaşadığını söyleyerek, “Onlar olmasa hayatta kalacak gücüm yok. Allah onlardan da razı olsun. En azından onlar bana yardımcı oluyor” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2014, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474