banner564

Zafer Bayramı  coşkuyla kutlandı

Büyükelçi ve komutanlar tebrik kabul etti, Lefkoşa Atatürk Anıtı ile Dr. Fazıl Küçük Bulvarında tören düzenlendi

Zafer Bayramı  coşkuyla kutlandı
banner598

 Kurtuluş Savaşı’nda düşmana son büyük darbenin vurulduğu 30 Ağustos Zaferi’nin 97’nci yıldönümü, Türkiye’yle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de törenlerle kutlandı. 

Kutlamalar çerçevesinde dün ilk olarak saat 08.45’te, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutan Vekili Tuğgeneral Tevfik Algan’ın Ortaköy'deki Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Gazinosu'ndaki tebrik kabulü yapıldı.
Daha sonra Lefkoşa Atatürk Anıtı önündeki tören saat 09.30’da başladı. 
Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Ersin Tatar, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, TC Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Anamuhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, komutanlar,  bazı bakanlar, bürokratlar, dernekler, üniversite temsilcileri ve okul temsilcileri katıldı.
Törende, protokol sırasına göre çelenkler anıta sunuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bayraklar göndere çekildi. 
Tören, Anıt Özel Defteri’ni imzalanmasıyla son buldu. 

Tarihin en büyük zaferlerinden
Türk tarihinin en büyük zaferlerinden 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda tören düzenlendi. 
 İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başlayan tören; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanmasıyla devam etti. 
Tören, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Komando Alayından Yüzbaşı Emrah Erturul'un konuşmasının ardından resmi geçitle tamamlandı. 
Tören geçişinde vatandaşlar askerleri alkışlarla karşıladı. 
Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Ersin Tatar, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, KTBK Komutanı Vekili Tuğgeneral Tevfik Algan, Ana Muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan, bürokratlar ve diğer yetkililer katıldı. 
Yüzbaşı Emrah Erturul konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Zafer Bayramı’nın 97. yılını kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. 
Türk milletinin İstiklali uğruna kanının son damlasına kadar her şeyi yapacağını tüm dünyaya gösterdiğini ifade eden Erturul, düşmanın büyük bir zafer kazanılarak İzmir'de denize döküldüğünü kaydetti. 
Erturul, Atatürk ilkelerine bağlı olmaya ve ilkelerinin rehber olmaya davam edeceğini de belirterek, Atatürk, dava arkadaşları ve aziz şehitleri rahmetle andı. 
Tören, askeri araçların geçişiyle tamamlandı. 


İskele’de coşkulu kutlama
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü İskele’de Ecevit Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. 
Yapılan yazılı açıklamaya göre, törene İskele Kaymakamı Mustafa Ürüncüoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KTBK adına İstihdam Binbaşı Erol Dağdeviren, GKK adına Piyade Binbaşı Mehmetali Kızılarılı, İskele Polis Müdür Vekili Gökay Karagil, İskele Sivil Savunma Bölge Müdürlüğü adına Varol Kalkanel, siyasi parti temsilcileri, muharip dernekler, kurum ve kuruluş temsilcileri ve okullar katıldı.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı KTBK adına Hava Savunma Teğmen Ümit Bozkurt Özer yaptı.
Törende, Zafer Bayramı isimli şiir Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi Haktan Gargı, 30 Ağustos isimli şiir İskele Ticaret Lisesi öğrencisi Semanur Gökçe ve Zafer Bayramı isimli şiir ise İskele Bekirpaşa Lisesi öğrencisi Sümer Kurukafa tarafından okundu. 
Tören şiirlerin ardından İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ile son buldu. 

*****

Özersay: Anadolu halkı 
büyük bedel ödedi

Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, 30 Ağustos Zaferi Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Özersay, bağımsız bir devlet sahibi olabilmek için Anadolu insanının çok büyük bedeller ödediğini anımsattı.
Özersay sosyal medyadan yayımladığı mesajında, “Başkalarının boyunduruğu altında olmayan bağımsız bir devlet sahibi olabilmek için Anadolu insanı çok büyük bedeller ödedi. Bu cesareti gösterip liderlik eden Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Saner: Atatürk’ü 
minnetle anıyorum

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Ersan Saner, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutladı.
Saner 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Saner, açıklamasında şunları kaydetti: “Bu inanç ve kararlılıkla Ulusal Kurtuluş Savaşının Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını minnet, şükran ve saygıyla anar, halkımızın ve yüce ulusumuzun kahraman ordumuzun, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri mensuplarımızın, tüm gazilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474