banner564

İmamı yok derdi çok

Lapta’ya bağlı Başpınar’daki caminin sadece halılarını değil, kürsüsünü bile alıp gittiler

İmamı yok derdi çok
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Lapta’ya bağlı Başpınar sakinleri, köylerindeki camide imam olmayışından dolayı sahipsiz kaldığını, kendi imkanları ile aldıkları eşyaların başka yerlere verildiğini belirterek, isyan etti.
Geçmişte kilise olan yeri bin bir güçlükle camiye çevirdiklerini, halı, su sebili, hoca evi gibi eksiklikleri kendi imkanları ile giderdiklerini ifade eden köy halkı, “Yıllarca imam sıkıntısı çektik, şimdi de kendi imkanlarımızla aldığımız eşyalar başka camilere verildi” dedi. 
Diyalog’a konuşan köy muhtarı Coşkun Yılmaz, halkın yardımlarıyla alınan eşyaların başka camilere dağıtıldığını ve bunu asla kabullenmeyeceklerini ifade etti.
Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay ise hoca olmadığı için kapalı olan Başpınar Camisi’nden bazı eşyaların alınıp aktif durumdaki camilere aktarıldığını ve bu durumun camiler arasında her türlü eşyada yapılabileceğini ifade etti. 

Ne dediler…Ne dediler..

Coşkun Yılmaz: 
Yaşanan bu olaya sessiz kalmamız doğru olamaz, çünkü köy halkı oldukça tepkili. 
Duyarlı vatandaşlar tarafından camiye alınan halı, su sebili, kürsü ve klima, kitaplık, hoca evi ve bir takım eşyalar ne yazık ki başka yerlere verildi. Din İşleri’ne sorduğumuzda ‘verdik’ dediler ancak başka bir açıklama yapmadılar. Girne’deki temsilciye sorduğumuzda ise eşyaların başka camilere aktarıldığı söylendi.
Eşyalarımızın geri getirilmesini istiyoruz. 
Bu konuda Din İşleri Başkanını göreve davet ediyorum.

Atalay: Köye yeni cami yapıldı
Camide kayıp olan eşya varsa durum polise bildirilmeli. Biz köy muhtarıyla konuştuk. Muhtar, bir takım eşyaların eskimiş ve bozulmuş olması nedeniyle, Din İşleri Görevlisi tarafından atıldığını söyledi. 
Belediye yetkilileri de, hem hoca evinden hem de camide bulunan, 20 yıldır kullanılmayan eskimiş 
eşyaların atıldığını belirtti. 
Birtakım eşyaların ise imam olmadığı için camiye gidilmemesi nedeniyle Arapköy Camisine aktarıldığını belirtildi.
Halılar ise askeri birlikler içerisinde açılan Mescitlere verildi. Camiler arasında birtakım malzeme aktarımı olabilir, bu normaldir.  Gerçi Başpınar köyüne yeni bir cami yapıldı. Mevcut camideki eşyalara yeni camide ihtiyaç duyulmayacak Ancak köylünün yardımlarıyla alınan malzemeyi camilerinde görmek istiyorlarsa oradan kendilerine teslim edilmesini sağlarız.

Kenan Şanlıoğlu:
40 yıl önce kilise olan bu yeri, köyümüze cami olarak kazandırdık. Muhtar ve köy halkı olarak, Din 
İşlerine cami eksiklikleri bildirildiği halde hiçbir sorunumuz giderilmedi. Köyde bulunan duyarlı kişiler, caminin eksiklikleri ve arızalı malzemeleri giderilmesi için yardımlar yaptı.  
Yapılan yardımlarla alınan malzemelerde Din İşleri Başkanlığı’nda görevli kişilerce camimizden alınarak başka camilere verildi. 
Bu eşyaların geri getirilmesi ile ilgili Din İşleri Başkanlığı’nı göreve davet ediyoruz.

Cemalettin Cihan:
1974 öncesinde kilise olarak kullanılan bu yer, imkânsızlıklarla camiye çevrildi. Buraya birçok duyarlı kişinin yaptığı yardımlarla, ihtiyaç duyulan malzemeler alındı. 
Yıllarca, hoca sıkıntısı çektik. Şimdi ise kendi imkânlarımızla aldığımız eşyalar başka yerlere verildi. Camiden alınan eşyaların ait olduğu yere getirilmesini istiyoruz. Din İşleri Başkanlığı’nı göreve davet ediyorum.

Yalçın Şensoy:
Camimizle ilgili birçok sıkıntı yaşanırken, duyarlı köylülerin yardımıyla aldığı eşyalar, başka camilere verildi. Konuyu Girne Müftüsü ile görüştük. Bize eşyaların başka camilere verildiği söylendi. Ayrıca camimizde uzun süredir imam yok.  Bu sorunların çözülmesi için Din İşleri Başkanlığı’nı göreve davet ediyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474