banner564

16 yıllık acı

Sakarya'da 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde 10 yaşındaki kızı Büşra ve 13 aylık oğlu Yusuf'u kaybeden Semra Yaman, hala evlatlarının özlemiyle yaşıyor

16 yıllık acı
banner598
Sakarya'da 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde 10 yaşındaki kızı Büşra ve 13 aylık oğlu Yusuf'u kaybeden Semra Yaman, felaketin üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen yaşadığı acıları unutamıyor. 
Depremde hayatını kaybedenlerin yakınları, depremin 16. yıl dönümünde Serdivan Belediyesi Deprem Şehitliği'ne akın etti. Depremde iki evladını kaybeden acılı anne Semra Yaman da kızı Büşra'nın mezarında dua etti.
Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, evlatlarının acısını hala yaşadığını belirterek, "Rabbim kimseye böyle acılar yaşatmasın, sabırlar versin. Herkes yandı, ne söyleyebilirim ki. Hele ki bugünlerde içimiz daha çok coşuyor, kötü oluyoruz. Acılarımız hala taze, ilk günkü gibi hiçbir değişiklik yok, eksilen hiçbir şey yok" ifadesini kullandı.
Yaman, binaların sağlam yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Kaçaklara müsaade etmesinler, kimse yanmasın artık. Bu katları düzeltiyorlar, boyayıp veriyorlar. Yazık, onların içinde insan yaşıyor, hayvan bile olsa insan üzülüyor. Ne olur müteahhitlerimiz, belediye başkanlarımız bunlara dikkat etsin. Rabbim bir daha vermesin inşallah" diye konuştu. 
Serdivan Belediyesince ilçedeki Deprem Şehitliği'nde düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473