banner564

Eylül kritik ay

Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulidis mülkiyet konusunda “ilk söz mal sahibinin” diyor ve toprak düzenlemelerinin önümüzdeki ay başlayacağını belirtiyor

Eylül kritik ay
banner598
   Güney Kıbrıs’ta yayımlanan Fileleftheros gazetesi, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in mülkiyetle ilgili son açıklamasına yer verdi.
   Gazete haberin başlığında şu ifadelere yer verdi:
   “Sözcü: İlk Söz Mal Sahibinin... Kıbrıs İçinde ve Dışında Yargı Hakkı” başlığıyla aktardığı haberinde Anastasiadis’in 1 Eylül’de Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşmesinin ardından Rum Ulusal Konseyi’ni toplayacağını ve müzakerelerin gidişatıyla ilgili bilgi vereceğini bildirdi. 
   Liderlerin 1 Eylül görüşmelerindeki ana konunun toprak olacağını söyleyen Hristodulidis “Bu aşamada toprak düzenlemeleriyle ilgili kriterler görüşülüyor. Bu toprağın da özüdür. Bu kriterlerde uzlaşıya varıldığında haritalarla müzakereye geçeceğiz” dedi.
   Alithia gazetesi ise Hristodulidis’in Rum tarafında İngilizce yayın yapan “Cyprus Weekly” gazetesine verdiği özel mülakattan derlediği haberi “Toprakla Başlıyor, Haritalarla Devam Edecek... Mülkiyette Kişisel Hakla İlgili Anlaşma” başlık ve spotlarıyla manşete çekti.
   Hristodulidis, kişisel mülkiyet hakkının uygulama kriterlerinin belirleneceğini ve mülkün ‘bugünkü kullanıcısı’ teriminin etimolojisinin (gerçek anlamının) de görüşüleceğine işaret etti.
   Rum tarafının, ister Kıbrıslı Rum ister Kıbrıslı Türk olsun, ilk söz hakkının malların yasal sahiplerinde olması gerektiği tezine sahip olduğunu belirten Hristodulidis, “Kıbrıs Rum tarafı etkilenen kişinin gerek Kıbrıs’ta gerekse yurt dışında mülküne ilişkin yargı tedavisi hakkına da büyük önem veriyor” ifadesini kullandı.
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Rum siyasi partilere, Cumhurbaşkanı Akıncı ile 1 Eylül’de yapacağı görüşme öncesinde bilgi vereceğini, liderler görüşmesinin ardından da BM Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a gideceğini belirten gazete BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin de müzakereciler düzeyinde istişarelere devam etmek üzere bu ay sonunda Ada’ya döneceğini yazdı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473