banner564

Cemaat ile AKP ittifakı bozuldu

HDP Genel Başkanı Tuncel “17 Aralık operasyonu,Türkiye’deki sisteminin nasıl çürümüş olduğunu gösterdi” dedi

Cemaat ile AKP ittifakı bozuldu
banner598

    Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "17 Aralık operasyonu bize Türkiye sisteminin nasıl çürümüş olduğunu gösterdi. Herhangi bir olay değil 17 Aralık'ta ortaya çıkan" dedi.

   Tuncel, partisinin Bursa Büyükşehir ve bazı ilçe belediye başkan adaylarının tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin siyasi krizle karşı karşıya olduğu dönemde yerel seçim çalışmalarının henüz gündeme oturmadığını söyledi. 

   İktidar, ana muhalefet ve diğer partilerin seçimlere ilişkin çalışmalarında yerel yönetimlerden ziyade Türkiye'nin siyasal durumuna ilişkin değerlendirmeler yaptığını savunan Tuncel, HDP olarak da Türkiye'nin bu siyasal gelişmelere kayıtsız olmadıklarını, krizi aşabilmenin tek yolunun aslında sistemin değişmesinden geçtiğini düşündüklerini ifade etti. 

    Tuncel, parti olarak yerel seçim çalışmalarını yürütürken "yeni bir siyaset nasıl olur, Türkiye'yi yeniden nasıl demokratikleştirebiliriz, bu hırsızlık, yolsuzluk, adaletsizlik düzeninden nasıl kurtulabiliriz?" çalışmasını da yürüttüklerini kaydederek, bu çerçevede "Bursa'yı en iyi biz yönetiriz" iddiasını taşıdıklarını bildirdi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2014, 02:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473