banner564

“Haddini bil haddini”

Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesine tepki gösteren Erdoğan, Standard & Poor's'u eleştirdi 

“Haddini bil haddini”
banner598

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, valilik önünde geçekleştirilen AK Parti Kayseri Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi'ne katılarak partililere hitap etti. Erdoğan, "Bize böyle bir milletin evladı olma şerefini bahşeden Rabbime hamd ediyorum. Şu muhteşem kalabalık, gönüldaşlarım, sizlerle birlikte buradan inşallah 24 Haziran'a yürüyoruz." diye konuştu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine tepki gösteren Erdoğan, "S&P diye bakıyorsunuz bir kredi derecelendirme kuruluşu siyasi kararlar alıp bizim gerilediğimizi söylüyor. Haddini bil haddini. Türkiye nerede siz nerede? Zaten biz bunları dehledik, artık onlara üyeliğimiz filan da yok ama buna rağmen bunlar rahat durmuyor, yine ne yapıyorlar? Türkiye'ye not veriyorlar. Haddinize mi? Sen bu sınıfın öğretmeni değilsin, öğretmeni olduğun yerlere bak." açıklamasını yaptı.
"Şimdi birileri çıkmış, diyorlar ya 'Cumhurbaşkanı adayı ekonomiyi iyi bilecek, yatırımlarıyla tanınmış olacak.' Nerede o cumhurbaşkanı, o aday nerede?" diye soran Erdoğan'a meydandakiler, "Burada" karşılığını verdi. 
Ziya Paşa'nın "Zerduz palan ursan eşek yine eşektir" dizelerine ve "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri" sözlerine atıfta bulunan Erdoğan, "Biz, eserlerimizle konuşuyoruz. Biz, eserlerimizle milletin karşısındayız. Bilemiyorum ana muhalefetin adayı neyle milletin karşısında? Bizim bu millete, ülkeye eser verişimiz yeni başlamadı. Ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından eser vermeye başladık, başbakanlığımızda devam ettik, cumhurbaşkanlığımızda da devam ediyoruz. Bizi buralara siz getirdiniz. Sizinle birlikte büyüdük, büyümeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Kayseri, siyasetçinin kalitelisini de çok iyi bilir"
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "24 Haziran'da milli iradenin gücünü bir kez daha göstermeye hazır mıyız? 24 Haziran'da bir kez daha yatırımın, projenin, icraatın, büyümenin, gelişmenin, kalkınmanın önünü açmaya hazır mıyız? 24 Haziran'da tercihimizi bir kez daha demokrasiden, özgürlüklerden yana kullanmaya hazır mıyız?" sorularını yöneltmesi üzerine meydandan "Evet" cevabı geldi. 

"'Yenikapı ruhu' Cumhur İttifakı'na dönüştü"
Erdoğan, 15 Temmuz gecesi vatanını darbecilere karşı koruyan milletin, 16 Nisan'da da ülkesinin yeni yönetim sistemine onayını verdiğini dile getirerek, şöyle devam etti:
"Şartlar bizi anayasa değişikliğine göre Kasım 2019'da geçeceğimiz yeni yönetim sistemini, 24 Haziran seçimleriyle birlikte hayata geçirmeye yöneltmiştir. 'Her olanda hayır vardır.' Biz de böyle diyerek ülkemizi bu süreçten hızla ve en sağlıklı şekilde çıkarmak için harekete geçtik. Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte kurduğumuz, Büyük Birlik Partisi'nin de destek verdiği seçim ittifakımızla milletimizin karşısına çıktık. Dün YSK'ye adaylığımızın resmi başvurusu yapıldı ve ittifak protokolümüz teslim edildi. 'Yenikapı ruhu' Cumhur İttifakı'na dönüştü. Şimdi ne var? Cumhur İttifakı var. Cumhur İttifakı'nda bütünleştik mi? Zira ümmetin buna ihtiyacı vardı. Şimdi bunu yapıyoruz. Ayrılığa, gayrılığa son. Şimdi birlik, beraberlik zamanı."
Bugün İstanbul'da cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin manifestonun milletle paylaşılacağına dikkati çeken Erdoğan, yaklaşık bir hafta sonra da cumhurbaşkanlığı seçim beyannamesini milletin takdirine sunacaklarını kaydetti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473