banner564

“Ortak yönümüz çok”

Çiçek, Arnavutluk’la yüksek düzeydeki mevcut işbirliğinin aynı kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti

“Ortak yönümüz çok”
banner598
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Arnavutluk'ta Meclis Başkanı İlir Meta ile bir araya geldi. Meclis binasında basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından, ortak basın toplantısı düzenlendi. Türkiye ile Arnavutluk arasında dost ve kardeş ilişkilerin mevcut olduğunu belirten Çiçek, iki ülke arasında tarihten gelen yakın bir işbirliğinin bulunduğunu söyledi. Türkiye'de yaşayan çok sayıda Arnavut kökenli vatandaşın bulnduğuna dikkati çeken Çiçek, ''Çok sayıda ortak kelimelerimiz var. Bütün bunlar, ikili ilişkilerimizin geliştirilmesi için önemli faktörlerdir. İki ülke halklarının temsilcileri olarak, biz de halkımızın beklentileri istikametinde, ilişkilerimizi daha da geliştirmeye, görüş alışverişinde bulunmaya, uluslararası platformlarda da dayanışma içerisinde olmaya dikkat ediyoruz" diye konuştu.
Çiçek, iki ülke arasındaki ilişkilerin memnuniyet verici olduğunu ve yüksek düzeydeki mevcut işbirliğinin aynı kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.

Arnavutluk Meclis Başkanı Meta
 Arnavutluk Meclis Başkanı Meta ise Türk heyetinin Arnavutluk ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Görüşmede, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki işbirliğinin daha da arttırılması konusunu konuştuklarını belirten Meta, Türkiye'nin Arnavutluk'un en önemli ortaklarından biri olduğunu söyledi.
Türkiye'ye özellikle TAP projesi için vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür eden Meta, "Bu proje sadece ülkelerimiz için değil, bütün AB için son derece önemlidir. Türkiye her zaman Arnavutluk’a güçlü bir destek olmuştur ve bugünkü ziyaret, bu desteğin daha da artacağını gösterir" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2014, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473