banner564

“Savaştan farkı yok”

Bank Asya yönetiminin TMSF'ye geçmesinin ardından CHP’li vekil bankada hesap açtı

“Savaştan farkı yok”
banner598
Bank Asya yönetiminin TMSF'ye geçmesinin ardından Şanlıurfa’da bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, destek amacıyla bankada hesap açtı.
 Yapılanları siyasi operasyonun olarak yorumlayan ve TBMM’ye dilekçe vererek maaşının Bank Asya’ya yatırılmasını isteyeceğini ifade eden Tanal, "Bu bankaya yapılan operasyonun mermiden, bombadan savaştan bir farkı yoktur" dedi.
 CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bankada faturalarını ödemek için hesap açtırdı. Hesap açma işleminin ardından gazetecilere açıklama yapan Tanal, şimdiye kadar el konulan bankalara yönelik böyle bir uygulama yapılmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Sermaye kaçar”
"Polislerle banka genel müdürlükleri basıldı. Diğer bankalar mesai dışında basılırdı, ancak Bank Asya mesai saatleri içerisinde basıldı. Bu baskın ekonomik uyarınca yapılan bir baskın değildir. Bu operasyon bir siyasi operasyondur. Şimdi gördüğünüz bu bankada hangi mudi parasını alamadı. Bu banka bugüne kadar hangi borçlarını ödeyemedi. Hangi taahhütlerini yerine getirmedi. Bank Asya Türkiye’de üçüncü büyük bankadır. Bu bir sermaye düşmanlığıdır. Hukuk güvenliği olmadığı bir ülkeye yatırım olmaz. Sermaye ve para kaçar.”

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473