banner564

Çalıştay tamamlandı

Savaşan “Siyasi destek olursa Sağlık Turizminde başarı sağlanır”dedi

Çalıştay tamamlandı
banner598
 Sağlık Turizmini Geliştirme Projesi’nin I. aşaması olan Konferans ve Çalıştay tamamlandı.
“Sağlık Turizmini Geliştirme Projesi” kapsamında iki gün devam eden çalıştay ve konferans, uzmanların katılımı ile gerçekleşen toplantıların ardından ilk bulguların yayımlanması ile sona erdi.
   Çalıştayın kapanış konuşmasını yapan Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, Sağlık Turizmi’nin Kuzey Kıbrıs’da gelişmesi için Hüseyin Özgürgün Başbakanlığındaki hükümetin ve ilgili bakanların verdiği desteğe dikkat çekerek, siyasi destek ve teşvik yanında paydaşların inancı ile çalışmaları sayesinde başarıya ulaşılacağına inanç belirtti.
   Projenin birinci aşamasının, Başbakanlık, Sağlık, Turizm ve Çevre, Eğitim, Ulaştırma bakanlıkları yetkilileri, TC Lefkoşa Büyükelçiliği ile üniversitelerin üst düzey temsilcileri, bilim insanları, sağlık, turizm, hukuk ve çevre konusundaki yetkili kurum kuruluş ve birliklerin başkanları ile uzmanların katılımıyla gerçekleştirilen PEST ve SWOT analizlerin ilk sonuçlarının çıkartılmasıyla en verimli şekilde tamamlandığını vurguladı.

Dana: Gereken katkıyı yapacağız

   Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemak Deniz Dana da, KKTC’nin Sağlık Turizmi’ni yapmaya hem istekli hem de hazır olduğunu vurgulayarak, bu alanın gelişmesi için Sağlık Bakanlığı’nın gereken katkıyı yapacağını ve proje kapsamında çıkan sonuçların fiiliyata geçmesi için de takipçisi olacaklarını söyledi.
   Sağlık ve Turizm Baskanlıklarının paydaşlarla birlikte uyumlu ve verimli bir çalışma ortamı yakalandığına değinen Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyelise Turizm Bakanlığının gerek yasal gerekse altyapısal ve teşviklerin düzenlenmesi konularında Turizm Bakanlığı’nın gereken adımları atacağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2016, 08:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474