banner564

Çalışanlar kararlı

CAS çalışanlarının Meclis önündeki çadır eylemi 8’inci gününde

Çalışanlar kararlı
banner598
Pelin YÜKSELAY
 Ercan Havalimanı’nda yer hizmetlerini sürdüren Cyprus Airport Services (CAS) şirketinde sendika üyesi olarak çalıştıkları için işlerine son verilen 31 kişi, Meclis önündeki eylemlerini sürdürüyor. 
Çadır eyleminde 8’nci  güne girilirken, çalışanlara destek ziyaretleri yapılıyor. 
   Dün de KTAMS yöneticileri işlerine son verilen Emek-İş üyelerine destek verdi. KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Sendikalaşma hakkının gasp edildiğini dile getirerek, bir an önce bu yanlıştan dönülmesini istedi. 
   Eylemcilerin üye olduğu Emek-İş’in bağlı olduğu DEV-İŞ Başkanı Hasan Felek de eylemin yedinci gününe girdiğini dile getirerek, talepleri gerçekleşene kadar eyleme devam edeceklerini dile getirdi.

Perşembe grev ve eylem var 

   Bu arada Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’na (DEV-İŞ) bağlı EMEK-İŞ sendikası, sendikal örgütlenme hakkı için 29 Aralık Perşembe günü Ercan Havalimanı’nda 09.00-21.00 saatleri arasında uyarı grevi; aynı gün Meclis önünde saat 11.00’de de kitlesel eylem kararı aldı.
   Sendika üyesi oldukları için işsiz kalan çalışanlar Diyalog’a konuştu: 

Osman Kırmızı
“7 yıldır CAS şirketinde çalışıyorum. Neden kovulduğumuzu biliyorum. İlk günden beri toplu iş sözleşmesi olmasını istiyorduk. Toplu iş sözleşmemiz vardı ama kullanılmadı. Sendika değişikliğine gittik. 1 yıldır sendikalıyız, ancak bize baskılar geliyor. Sürekli tehdit edildik. Sendika yetkili olmasın diye toplantıya katılan arkadaşları işten durdular. Biz haklarımızı istiyoruz. Bize reva görülen bu olmamalıydı.  Havalar soğuk, çadır kurduk, güvenlik önlemi nedeniyle çadırımızı kaldırdılar. Biz direnişimizi gösteriyoruz. Yılbaşı gecesi de bu soğukta yılbaşına gireceğiz. Yılbaşında yesinler içsinler bizi ansınlar. Vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum”

Fatma Kerçin
“9 yıldır harekatçı ve ekip şefi olarak CAS şirketinde çalışıyorum. Sendikalı olduğumdan dolayı geçen hafta açığa alındım. Sendikalı  olmam ve eyleme geldiğimden dolayı açığa alındım. Bize bildirimde gerekçe yok. Disiplin kuruluna aktarılacağımız, suç teşkil ettiğimiz söylendi. 20 günlük maaş alacağız. Ailemin desteği olmasa kendimi idame ettiremiyorum. Hukuk sürecine giriyoruz, hakkımızı sonuna kadar arayacağız.”

Fisun Efeoğlu
“Çocuğum var, 6 yaşında. Ben çocuğuma yılbaşı hediyesi alamayacak durumdayım. Çünkü şu an işten atıldık mı atılmadık mı bilmiyorum. Kararsızlık durumu var, tehditler devam ediyor. Söyleyecek bir şey bulamıyorum, kendi vicdanlarına bırakıyorum. Sonuna kadar direneceğiz, ölüm var dönmek yok.”

Necati Köse
“3 senedir havacılık yapıyorum. Evliyim. CAS’a 4 ay önce olarak başladım. Eylemlere katıldığımızdan dolayı işten durduruldum. Hakkımızı savunmaya çalışıyoruz. İnşallah günün sonunda hakkımızı alacağız. Yıl başı öncesi böyle bir durum kötü bir duygu. Evliyim, eşimi yemeğe götüremeyeceğim. Böyle geçireceğiz artık ne yapalım.”

Atilla  Gökhan
“2010 yılından beri şoför olarak çalışıyorum. Bir oğlum bir kızım var. Oğlum askerde. Kızım okuyor. CAS’ta mağdur olanlardan biriyim. Bana açıklama yapılmadan akşam müdür çağırdı, sendikadan vazgeç aksi taktirde işine son verilecek dediler, ben de asla vazgeçmeyeceğimi söyledim ve apron kartıma el koydular. Yasal olmayan yolla bizi durdurdular. 13. Maaşlar dağıtıldı, bizim maaş alıp almayacağımız da belli değil. Yılbaşında da buradayız.”

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2016, 08:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473