banner564

Tarımsal başarı yakalanacak

KKTC’de muz yetiştiriciliği yapılabilmesi, serada verimin ve kalitenin artırılabilmesi için Anamur’da inceleme yapıldı

Tarımsal başarı yakalanacak
banner598
Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), Seracılar Birliği ve üreticilerden oluşan heyet Anamur’da çilek ve muz tarlalarıyla meyvelerin paketleme tesislerinde incelemelerde bulundu.
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Ercilasun ile Seracılar Birliği Başkanı Mahmut Doğan, KKTC’de muz yetiştiriciliği yapılabilmesi, serada verimin ve kalitenin artırılabilmesi için Anamur’dan KKTC’ye gelen suyun tarımda kullanılmasının önemli olduğunu kaydetti. 
Ziraat Mühendisleri Odası’ndan verilen bilgiye göre, Anamur’daki tarımsal alanlarda inceleme yapan heyet Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Torunoğlu ve Tarım İlçe Müdürü Hüseyin Niyazi Sarıoğlu ile bir araya geldi.
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Ercilasun, 30 bin dekarlık sera alanında muz yetiştirilen Anamur’un tarımsal üretim başarısının örnek alınması gerektiğini söyledi.
Geçmişte KKTC’de 80 dönümlük alanda yerli muz üretildiğini kaydeden Ercilasun “Yerli muz zamanla ithal muza yenik düştü” dedi. 
Seracılar Birliği Başkanı Mahmut Doğan, Gazimağusa’nın Maraş Bölgesi’nin sera ürünlerinin yüzde 70’ini karşıladığını kaydederek, suların ve toprağın tuzlandığını, bunun da serada verimi düşürdüğünü söyledi.
Anamur’dan ülkeye gelen suyun fırsat olduğu, bölgeye de bu kaliteli sudan verilmesi gerektiğinin kaydeden Doğan, “Aksi halde bir süre sonra Maraş üretimden tamamen kopacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474