banner564

‘Avrupa fırsatı’

Anastasiadis Arap işadamlarına, sağlıktan, turizme kadar birçok dalda yatırım projesi sundu

‘Avrupa fırsatı’
banner598

   Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) temaslarda bulunan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, işadamlarını Güney Kıbrıs’a yatırım yapmaya çağırdı. Anastasiadis, yatırım yapanlara ‘Avrupa pasaportu’ ve ikamet avantajları sunuyor.

   Alithia gazetesi, Anastasiadis’in önceki gün akşam Abu Dhabi’de gerçekleşen akşam yemeğinde, Birleşik Arap Emirlikleri’nden devlet yetkilileri ve işadamlarına seslendiğini aktardı. Yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden dinamik ve güçlü bir işadamları heyetinin, iş fırsatlarını ve işbirliği perspektiflerini genişletmek amacıyla Dubai’de yapılacak olan işadamları forumuna katılacağını belirten Anastasiadis, enerji, bankacılık sektörü, denizcilik, turizm, borsa, büyük kalkınma projeleri, eğitim ve sağlık gibi birçok alanda, yatırım ve kalkınma fırsatları sunduklarını kaydetti.

   Ekonomik konulara odaklandığı konuşmasında, Rum hükümetinin ekonomik iyileştirme stratejisinin merkezinde, doğrudan yabancı yatırım arayışı bulunduğunu anlatan Anastasiadis, bu gidişata yönelik bütün önlemlerin alındığını belirtti.

 

Enerji yatırımı fırsat

 

 

   Habere göre, tek yanlı olarak ilan edilen sözde Rum MEB’inde doğal gaz yatakları tespit edilmesine de değinen Anastasiadis, “bunun yatırımlar ve işbirliği açısından olağanüstü perspektifler meydana getirmekte olduğunu” savundu.

   Konuşmasında, Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nin (KİT) özelleştirilmesi konusuna da değinen Anastasiadis, 1,4 milyar Euro iş hacmine sahip kurumlar olduğunu söyledi ve özelleştirilecek kurumların, uluslararası yatırımcılar için cazip hale gelecek uygun profile sahip olduklarını kaydetti.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 02:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474