banner564

Ne yardan ne serden

DP’nin, bu sabahın erken saatlerine kadar süren toplantısında hem hükümet hem de UBP ile ittifak konusunda devam kararı çıktı

Ne yardan  ne serden
banner598

Demokrat Parti-Ulusal Güçler’in (DP-UG) bu sabahın erken saatlerine kadar süren toplantısında hem Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) ile koalisyon hükümetine hem de Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile yerel seçimlerde yapılan ittifak konusunda devam kararı çıktı

DP-UG’de hayati önem arzeden Merkez Yönetim Kurulu toplantısına; Milletvekilleri, ilçe başkanları, Kadın Örgütü ve Gençlik Örgütü başkanları katıldı.

DP MYK toplantısı dün akşam saat 19.00’da başladı ve bugün sabah saatlerine kadar sürdü..

 

3 ana konu masaya yatırıldı

Toplantıda hem partiden istifalar hem CTP ile koalisyonun geleceği hem de UBP ile yerel seçim ittifakı enine boyuna tartışıldı. Toplantıda söz alan bazı parti yetkilileri CTP ile koalisyonun başarısız olduğuna ilişkin görüşler belirtse de ağırlıklı olarak ‘Protokole uyulduğu sürece hükümete devam yönünde’ karar alındı. Yine ağırlıklı görüş çerçevesinde UBP ile başlatılan yerel seçim ittifakının sürdürülmesi de kararlaştırıldı.

 

İstifaların geri alınması bekleniyor

Uzun saatler devam eden DP-UG toplantısında özellikle Güzelyurt ve Alsancak örgütlerindeki istifalarda enine boyuna tartışıldı. Bazı parti yetkililerinin istifaların geri alınması yönünde yaptığı konuşmalar sorunların çözülebileceği inancı doğdu.

 

“Sorunların çözümü için adım atılacak”

Diyalog’a bilgi veren bir parti yetkilisi, istifaların büyük bir bölümünün geri alınacağı inancında olduklarını belirtti. Aynı parti yetkilisi “Bazı sorunların olduğu gerçeğini de dikkate alarak önümüzdeki günlerde sorunların çözümü konusunda adımların atılması kararlaştırılmıştır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 02:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473