banner564

‘Garantörsüz çözüm’

Anastasiadis, müzakerelerin yeniden başlatılması için Guterres ile görüşecek

‘Garantörsüz çözüm’
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, 22 Mart’ta New York’ta gerçekleşecek görüşmede, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’e “Kıbrıs Rum kesiminin diyalogun sürmesine ilişkin mutlak arzusunu anlatacağı” haber verildi.
   Alithia gazetesinin haberine göre; Limasol Maratonu’nun açılış töreninde konuşan Rum lider, BM Genel Sekreteri’ne “Kıbrıs Rum kesiminin, kendi sorumluluğu olmadan kesintiye uğrayan diyalogun sürmesine dair mutlak arzusunu anlatacağını” yineledi.
   Hedeflerinin, yalnızca bir toplumun değil, iki toplumun da beklentilerine, kaygılarına ve endişelerine yanıt verecek bir çözüm bulunması olduğunu da yineleyen Anastasiadis, “Herhangi bir üçüncü tarafın garantör olmasına veya özellikle de işgal birliklerinin varlığına kesinlikle izin vermemesi gereken bir çözümden” söz etti.
   Anastasiadis, ziyaretinin amacının “hem sahip olduğu isteği tekrarlamak, hem de bir çözümün sürdürülebilir, işler ve halk tarafından da kabul edilmesi için gerekli çerçeveyi yinelemek olduğunu” da ifade etti.
   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın müzakere masasına dönüp dönmeyeceği konusundaki bir soruya karşılık da Anastasiadis, buna Akıncı adına yanıt veremeyeceğini söyleyerek, ancak bunu umduğunu dile getirdi.
   Anastasiadis, ziyareti sırasında, İngiltere Dışişleri Bakanıyla da görüşüp görüşmeyeceği sorusuna ise, “muhtemelen” yanıtını verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2017, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474